Grease 2024. Foto: Tove Østby

Kul og rå Grease-oppsetning

I to dager har 10-trinn ved Røros skole vist sin Grease-forestilling i Storstuggu. På premieren i går kveld var Falkbergetsalen utsolgt. Og publikum fikk oppleve en flott forestilling med flinke elever. I formiddag var det skoleforestilling.

-Jeg er ganske svett jeg. Det her må jeg virkelig si er noe av det kuleste og råeste jeg har sett av alle oppsetninger som Røros skole har hatt. Tusen takk det har vært en helt fantastisk opplevelse. Jeg har nesten en klump i halsen for så stolt er jeg av 10. trinn ved Røros skole. Dere har virkelig gitt oss en kjempeopplevelse i kveld. Både på scena og alt som har foregått bak scena, alt av kulisser og rekvisitter. Og dette er det fineste og forsegjorte programmet som noen gang er laget, sa avdelingsleder for ungdomstrinnet Bodil Moseng til elevene etter premieren i går kveld.

Bodil lovet elevene at Grease-oppsetningen skal feires med «champis» en dag på skolen. Ikke sånn champis, men champis som de tåler godt.

Tradisjon

Dette var regissør Unni Ryen sin 21. oppsetning med et 10. trinn ved Røros skole. Grease har vært satt opp to ganger tidligere, i 2009 og 2016. Unni har hatt årets 10.trinn siden de gikk på 5. trinn.

-De har påstått til meg at jeg har lovet dem at de skulle sette opp Grease i 10. Det kommer ikke jeg på, men det kan godt hende at jeg har sagt, sier Unni Ryen. Hun legger til at grunnen til at skolen tørr å sette opp Grease med dette trinnet er at de har trua på dem. Det er en stor oppsetning, det er vanskelig. Da må skolen vite at de drar det i land, og disse elevene visste de kom til å klare det.

Det er blitt en stor tradisjon for Unni å sette opp store forestillinger med 10. trinn ved Røros skole. I årenes løp er det noen tusen elever som Unni har hatt forestillinger med på Storstuggu.

-Det er en fin tradisjon. Jeg synes jo det her er det viktigste vi driver med på skolen fordi det er så inkluderende, det er så meningsfylt, det er så lærerikt. De får lov til å velge hva dem vil, om de vil jobbe med scenografi og lage de fine kulissene, om de vil synge, om de vil danse, om de vil ha hovedroller så er det opp til dem selv å bestemme. Og det viser seg jo at det er veldig lurt da. Det er 60 elever, 45 ønsket seg taleroller. Og det er et luksusproblem. Vi har tredoble roller på mye slik at alle får litt, sier regissøren.

Overskuddet fra forestillingene går til «Peder Angels minnefond for unge musikere og skuespillere». Musikk mot mobbing.

Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby