Nora 2 år, Øya barnehage. Foto: Røros kommune

Kommunen vil ha dine innspill til strategi for oppvekst og utdanning

Strategi for oppvekst og utdanning er utarbeidet av Utvalg for oppvekst i samarbeid med Røros kommune. Nå er strategien på høring, og kommunen vil høre hva du mener. 

Utvalg for oppvekst legger Strategi for oppvekst og utdanning ut på høring i perioden 3.-30. mai 2023.

Strategien kan du lese her

Frist for å gi innspill er 30. mai. Innspill sendes på e-post til postmottak@roros.kommune.no 

Målet med strategien:
Hovedmålet med strategien er at alle som vokser opp i Røros kommune skal ha en god oppvekst. Utvalg for oppvekst har jobbet fram denne strategien i samarbeid med organisasjonen Røros kommune. 

– Det er en del grunnlagsdokumenter som ligger til grunn for arbeidet, og også tidligere arbeider, som utviklingsprogrammet Absolutt i regi av KS. Det har vært viktig å bruke strategi for innbyggerdialog, arbeidet med inkludering i kommunen, strategi for mangfold og inkludering og også strategi for helse og omsorg, står i strategien.

Skal gi felles mål
Strategi for oppvekst og utdanning skal hjelpe alle som arbeider med barn og unge i Røros kommune i å jobbe sammen mot kommunens fremtidsbilde. Strategien skal gi felles mål og skape forutsigbarhet. Strategien er overordnet. Detaljer i mandatet svares opp ved at hver virksomhet skal utforme sine virksomhetsplaner som skal omfatte de ulike temaene som er nevnt i mandatet, for eksempel bruk av mat og ernæring, kultur og natur i opplæring og spesialpedagogisk tilbud i kommunen. Dette gjelder også hvordan man skal knytte til seg ulike samarbeidspartnere. 

– Strategien skal også bidra til at vi som arbeider med barn og unge i Røros kommune kontinuerlig utvikler og forbedrer vår praksis, og at vi har en helhetlig strategi for hvordan vi vil at oppveksten i kommunen skal være, står det videre. 

Målgruppen for strategien er beslutningstakere og ansatte i kommunen som gir tjenester til barn og unge i alderen 0- 25 år og deres foreldre. Strategien gjelder også voksenopplæring og den utdanningen kommunen kan tilby sine innbyggere i nevnte alder. Kommunen har valgt 25 da det nasjonalt snakkes om 0-24-samarbeidet, og fordi det i barnevern snakkes om ettervern til den unge er 25 år. Det er naturlig å sette et skille der.