Karl Bjorå. Foto: Privat

Karl Bjorå hos Kunst & Kaos

Onsdag 22. mai blir det konsert med Karl Bjorå hos Kunst & Kaos. Det er konsertserien UTPOST som presenterer Karl Bjorå.

Karl Bjorå har de siste årene gjort seg bemerket i band som Emmeluth’s Amoeba, Yes Deer, Megalodon Collective og flere, gjennom en rekke utgivelser og konserter verden rundt. I dette bandet møter vi Bjorås egne komposisjoner, hvor jakten på en kvalitetsrik og unik lyd, både som ensemble og alene, er i fokus. En herlig lek med ulike sjangeruttrykk.

Karl Bjorå har med seg et stjernelag av musiker som blant annet består av Selma French Bolstad og Tuva Syvertsen. Sistnevnte kjenner nok mange fra bandet Valkyrien Allstars samt programmene «Stjernekamp» på NRK og «Hver gang vi møtes» på TV2. Vegard Lien Bjerkan på tangenter kjenner kanskje mange fra bandet til Thomas Dybdahl. 

Bandets særpreg ligger i både instrumenteringen og musikernes sterke egne uttrykk, og balanserer komponerte elementer og fritt spillerom hårfint – uten at det oppstår kamp om plassen. Aftenposten skriver følgende: «Bjorå dekonstruerer bildet av gitaristen som selvnytende midtpunkt og akrobat. Han utfordrer lytternes forventninger og skaper helhet, helt uten å vimse». 

Karl Bjorå

Karl Bjorå – gitar/komposisjon

Selma French Bolstad – feler/vokal

Tuva Syvertsen – feler/vokal

Vegard Lien Bjerkan – tangenter

Håvard Aufles – tangenter

Bárður Reinert Poulsen – kontrabass

Andreas Winther – trommer

Om konsertserien UTPOST:
 
UTPOST er en konsertserie på Røros initiert av folkemusiker Olav Luksengård Mjelva og jazzmusiker Tollef Østvang. Målsetningen er å skape et mer regelmessig og sjangeroverskridende konserttilbud som spenner fra folkemusikk til jazz og fri-improvisasjon.