Isvogna på plattingen har hatt åpent siden juni og er et nytt og friskt innslag i gatebildet på Røros.
Vi tok en prat med Ida Helen Trønnes, ansvarlig for isvogna, om hvordan det har gått så langt i sommer.
– Det er prøvesesongen vår kan du si, det har gått bra, og det virker som det kan bli en stor suksess. Man ser jo at på de andre kaféene er det stappfullt men likevel så er det lang kø her også. Det er overraskende at det er så mye folk generelt. Vi har jo vært uheldig med været til tider, men når det først blir sol og varme, er det jo dyrisk mye folk som får lyst på is, ler Ida.
På spørsmål om hvordan de kom på å få ei isvogn til kalde Røros forteller hun at en kollega fikk ideén mens hun var på ferie.
– Anita fikk ideen, hun hadde vært på ferie i Kristiansand og sett en lignende isbar og tenkte, “det er noe vi trenger på Røros”. Man må jo stå i kø en halvtime bare for å kjøpe seg en is på andre serveringssteder, og med en isvogn slipper man ventingen. Det har vist seg å være en god idé, sier Ida.
Trygstad spesial
Hun forteller at det er mange forskjellige mennesker som kjøper is, alt fra små unger som blir glad for det store utvalget istyper, til eldre mennesker som har lyst på softis, en fin blanding av turister og lokale folk. De selger ikke bare is, men mye annet også.
– Vi selger jo både softis og kuleis, her har vi over 20 forskjellige smaker, milkshaker, brownies og belgiske vafler. Noe for enhver smak. Når det gjelder strøssel så er det sjokolade som er standard, men softis med multe er veldig populært. Trygstad spesial som den kalles, den går det veldig mye av, sier Ida.
På spørsmål om isvogna kommer tilbake neste år er hun ikke sikker.
– Det vet jeg ikke vi ennå, vi får se om det har lønnet seg når sesongen er over. Slik det virker i dag ser det lovende ut. Så vi håper jo at vi kommer tilbake neste sommer også, avslutter Ida med et smil.