Lørdag inviterer Kunst og kaos og Vertshuset til en ny type utstilling.
I helgen er det duket for en ny utstilling i lokalene til Kunst og kaos. Kunstnerne Per Stian Monsås og Mishi Foltyn stiller ut arbeider mens det blir matservering av Vertshuset med hele sju retter på menyen.
Utstillingen er en kulinarisk kunstopplevelse hvor kunsten og maten skal komplementere hverandre, og som er utviklet i samarbeid mellom kunstnerne og kokkene fra Vertshuset. Arrangementet er en del av European Region of Gastronomy, hvor Trondheim og Trøndelag har blitt kåret til årets region.
– En del av matopplevelsen blir sterkt knyttet til kunsten. Utseende på maten antyder kunsten, sånn at du kan kjenne igjen elementer fra kunsten i maten, forteller Ellen Kristine Klemmetvold.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Under åpningen serveres det forrett på Kunst og kaos, og så er det servering på Vertshuset etterpå. Det vil også bli en kunstner-samtale med Foltyn og Monsås under serveringen på Vertshuet. Rettene baserer seg på mye lokale råvarer, og matutvalget er skreddersydd for å passe til kunsten som utstilles.
– Vi lover opplevelser både for øyet, hjertet og ganen, sier kjøkkensjef Aleksander Storm i ei pressemelding.