Kristin Bendixvold (f.v.), Tor Lømo-Hansen og Ottar Tollan ønsker på vegne av Rørosregionen Næringshage, Benefit, Næringsforum i Fjellregion og Rørosklyngen , velkommen til seminaret «Nye veier, nye mål» på Røros 13. juni.

Inviterer til innovasjons-seminar 

RS Servicenter

Fire lokale næringssammenslutninger samarbeider om et helt nytt seminar som går av stabelen på  Røros 13. juni.

Med arrangementet «Nye veier, nye mål» ønsker de å gi næringslivet i Fjellregionen økt kunnskap om hva innovasjon er, og om hvordan innovasjon kan bli en del av bedriftens DNA. 

Næringslivet er avhengig av innovasjon for å endre seg i takt med kundens behov og forventninger.  Innovasjon er ofte forbundet med de grensesprengende tankene og den helt enestående ideen. Men når bedriftene har hendene fulle med daglig drift, og rammebetingelsene er trange, hvordan skal  man da ha tid og ressurser til overs for nytenking, er spørsmålet de stiller seg. 

Ufarliggjøring  

– Dette dilemmaet er noe de fleste bedrifter kan kjenne seg igjen i. Med seminaret 13. juni ønsker vi  derfor å ufarliggjøre innovasjon, som faktisk kan være så mangt – fra mindre endringer av prosesser  til revolusjonerende produkter og tjenester, understreker styringsgruppa på vegne av arrangørene  Rørosklyngen, Benefit/Sintef, Næringsforum i Fjellregionen og Rørosregionen Næringshage, i en pressemelding.  

Å gi deltakerne faglig påfyll og inspirasjon, uavhengig av størrelsen på bedriften man jobber i, er det  viktigste målet for dagen, forteller seminarets styringsgruppe, som består av Ottar Tollan (Flokk),  Kristin Bendixvold (Røros Næringshage), Tor Lømo-Hansen (Røros Dør og Vindu) og Lars Skjelstad  (Benefit/Sintef). 

Innovasjonskjendiser 

– Vi har fått på plass et program vi er stolte av. Vi kan by på svært dyktige foredragsholdere med  solid faglig tyngde, og de skal blant annet gi oss innsikt i hvordan vi alle kan drive innovasjon i egen  bedrift, opplyser styringsgruppa og fortsetter: 

– Tyske Frank Piller er en entusiastisk og kunnskapsrik «innovasjonskjendis» som kombinerer  akademisk kunnskap med praktiske eksempler fra næringslivet. Daglig leder i Klosser Innovasjon,  Frank Larsen, vil forklare hvorfor god kjennskap til markedet er en forutsetning for innovasjon, og  han skal også fortelle om hvordan innovasjonsprosesser kan finansieres. I tillegg skal Sjur Dagestad,  som har over 30 års erfaring fra gründervirksomhet, ledelse og bedriftsutvikling, bidra med tips og  råd til bedrifter som ønsker å knekke innovasjonskoden. 

Å møtes fremmer nytenking 

Men kanskje like viktig som faglig påfyll er det at seminaret gir næringslivet i regionen vår muligheten  til å møtes igjen. – De gode møteplassene har vært savnet under hele covid-perioden. Og for å koble dette til  seminarets tema: Bedrifter som lykkes med innovasjon stiller spørsmål, observerer, diskuterer og bygger og bruker nettverk på tvers av tradisjonelle bransjebarrierer. Det er slik man gjerne finner den  gode innovasjonen, og lærer av hverandre, sier arrangørene.