Rune & Christer band. Bilde fra Røros Barnefestival. Foto: Svend Agne Strømmevold

Inviterer til gitarfestival på Sundet

RS Servicenter
RS Servicenter

Akustiske Landskap: Sundhaugen Scene er et nyoppstartet konsertsted i en gammel tømmerlåve på Sundet. På lørdag innvies scenen med gitarfestival.

For snart tre år siden bestemte Rune Aalberg Alstad og familien å selge leiligheten i Trondheim, følge drømmen og kjøpe et småbruk på Sundet. Innimellom jobb og småbarnsliv har han snekret om låven til å bli et konsertlokale, Sundshaugen Scene.

– På småbruket vi kjøpte på Sundet på Røros fulgte det med en låve, og det gamle tømmerbygget gir en veldig unik atmosfære for kunstnerisk aktivitet. Planen er å bygge det opp litt gradvis, så får vi se hva det blir til, sier Rune.

Førstkommende lørdag innvies scenen med gitarkonsert i forbindelse med gitarfestsivalen Akustiske Landskap i Trondheim.

Løfter fram unge talenter
Blant artistene som spiller, er to unge talenter fra kulturskolen, hvor Aalberg Alstad jobber som kulturskolelærer. Gitartalentene Elise Tagg Sevatdal (17) og Maria Neduzha (12) vil bli å se i helgen på den unike konsertscenen.

– Jeg synes det er fint å la de unge få vise seg fram i en unik konsertramme. De er jo framtiden, så jeg ønsker at musikklåven skal ha et fokus på å bidra til å løfte fram den yngre generasjonen av musikere i regionen, sier Rune. 

Alf Wilhelm Lundberg er også på plakaten. Lundberg er en gitarist og komponist fra Haugesund nå bosatt i Trondheim. Denne kvelden tar han turen til Røros for å spille en solokonsert. Her får vi høre musikk fra hans soloplate «The Beauty and the Beast – live at Nidarosdomen»

– Alf har i de senere år spesialisert seg på å spille på en såkalt 8-strengs Brahmsgitar, en unik gitar som det vil bli mulig å få oppleve denne lørdagen. 

I tillegg til vil vi få se Rune & Christer band på konserten, som har etablert seg som en stødig og allsidig duo med akustisk gitar, tostemt vokal og perkusjon. De vil for første gang spille egenkomponerte låter denne kvelden, og det vil også bli gjort opptak for utgivelse.