Invitørene Trond Vilhelm Lund og Isak Busch. Fotomontasje: Iver Waldahl Lillegjære

Inviterer prinsesse til Røros

Røros kommune og Rørosmeieret inviterer HKH prinsesse Ingrid Alexandra til Røros i forbindelse med Rørosmeieriets 20-års jubileum og bærekraftkonferansen “I takt med naturen i 20 år”, som skjer i august.

– Røros kommune og Rørosmeieriet har lagt merke til Prinsessens bærekraft- og miljøengasjement og vi tror derfor at et besøk på Røros kan være av interesse, sier ordfører Isak Busch og meieribestyrer Trond Vilhelm Lund i invitasjonen som er sendt til til Det kongelige Slott via Statsforvalteren i Trøndelag. 

I invitasjonen blir prinsessen invitert med på besøk til en av melkeprodusentene pluss at hun skal få en omvisning på meieriet og holde et innlegg om bærekraftig matproduksjon.

Prinsesse Ingrid Alexandra, publisert i anledning Prinsessens 16-årsdag 21.01.2020. Foto: Ann Cathrin Buchardt, Det kongelige hoff

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra ble født på Rikshospitalet i Oslo 21. januar 2004. Prinsessen er nummer to i arverekken, etter sin far Kronprins Haakon.

Rørosmeieriet som nylig vant Røros kommunes miljøpris, er en av bedriftene i kommunen som er lengst frem i det å tenke bærekraft.

– Det hadde vært en stor ære om prinsessen kunne deltatt en av disse dagene. Vi tilpasser programmet etter hvilken av dagene som prinsessen er tilgjengelig, avslutter invitørene brevet.