Storstuggu. Foto: Svend Agne Strømmevold.

Høsten på Storstuggu

Jazz, folkrock, vise, litteratur, teater, stand-up, kor og storband. Storstuggu planlegger en begivenhetsrik høst med navn som Åge Aleksandersen, Trondheimssolistene, Gåte og Jarle Bernhoft.

– Bredde og kvalitet er vi opptatt av, vi ønsker å tilby kultur til alle aldre og i mange sjangre. I høst kan vi tilby alt fra korsang til morderisk moro på Kielferga, skriver kulturhusleder Anne Linn i en pressemelding. 

– I vår begynte vi med en referansegruppe for å få innspill og gode diskusjoner rundt programmet. Referansegruppen består av folk i forskjellig alder og med ulike interesser, og det er motiverende og spennende å jobbe med de. I referansegruppa har de jobbet med meropplevelser, og på programmet står alt fra gratis dansesession til tre retters middag på hotellet.

Kombiner kultur med middag
– Hos oss kan du nyte en bedre 3 retters middag med tilhørende god drikke før du går tørrskodd til konsertlokalet, forteller hotellsjef Lena Lindgren. Nå tilbyr de middagspakke før konsert med Åge Aleksandersen den 29. oktober, og før konserten med Jarle Bernhoft 1. desember.

-Vi har fokus på lokalmat, alt som serveres skal være på naturens premisser. Er ikke råvarene å oppdrive i nærområdet, vektlegges alltid økologiske, nasjonale produsenter, sier Lindgren.

Innspill fra publikum
-Det å få være med i en referansegruppe er veldig givende og artig, forteller Rasmus Bromstad, som ble med i gruppa i vår. Han trekker frem noen høydepunkter – Jarle Bernhoft, Gåte og Grand Kyiv Ballett er for stort og bra til at man ikke kan få det med seg! På tips om meropplevelse trekker han frem Johnny Cash: -Cash Commitment + Walk The Line på kino! Høres ut som en herlig kveld på storstuggu, sier Bromstad.

-Vi kan også tilby quiz før Riksteatret sin forestilling «Detektimen», sier Anne Linn og oppfordrer folk til å gå inn på Storstuggu sine hjemmesider for å lese mer om programmet. 

Marianne Skaug er også med i referansegruppen: -Dette er et flott og spennende initiativ, for å få innspill fra ulike aldersgrupper. Håper flere vil bli med også utover høsten. Det er flere ting Marianne gleder seg til i høst: -Detektimen med Riksteatret blir spennende nostalgi på øverste plan. Og Bernhoft har jeg aldri hørt om, så det MÅ jeg få med meg. Jeg er alltid åpen for nye opplevelser.  

Viktigheten av å møtes
-Jeg tenker stadig på hvorfor vi gjør det vi gjør, og hva vi jobber for å få til. Og jeg kommer alltid tilbake til at det kanskje er viktigere enn noen gang å satse på kultur. Vi trenger å møtes, vi trenger fellesskap, og kultur er en viktig arena for inkludering, sier Anne Linn. -Vi trenger å kjenne opplevelsene på kroppen, være sammen og ha gode samtaler og diskusjoner rundt felles opplevelser.

Kulturhusleder trekker frem følgende arrangementer som hennes personlige høydepunkter.

-Høstens store familietips er dans, mener Anne Linn.  -I august kan du bli med på hiphop-dansesession før musikalen «Hør a dagbok!», og i desember får vi besøk av selveste Kyiv Grand Ballet med juleklassikeren Nøtteknekkeren. Billettene går unna, så her er det bare å hive seg rundt, oppfordrer hun.