Trine Lysholm Hagan bor på Sortland i Vesterålen og jobber som prosjektleder for media-selskapet Deadline. I år har hun ansvaret for 200 frivillige under musikkfestivalen Fæsterålen.
Trine er opprinnelig fra Røros og har bodd mange steder de siste ti årene. Etter mye fram og tilbake flyttet hun til Sortland i Vesterålen for å ta på seg jobben som prosjektleder for Deadline i 2021.
Til Sortland ved en tilfeldighet
– Jeg hadde flyttet rundt omkring i inn- og utland de siste ti årene, også endte jeg opp veldig tilfeldig her på Sortland, for jeg så en jobbutlysning på Finn som virket veldig spennende, og jeg tenkte ikke så mye på hvor det var hen. Jeg søkte på den og fikk et intervju, og da sjekket jeg hvor i landet dem befant seg, og da oppdaget jeg at det var på Sortland, forteller Trine.
Gjennom jobben i Deadline ble hun engasjert til å jobbe som frivilligsjef under Fæsterålen-festivalen, som i år arrangeres som normalt etter en begrenset versjon av festivalen ble arrangert under Koronaen.
– Jeg visste ikke når jeg tok stillingen at jeg også kom til å jobbe med festival, for fokuset mitt har alltid vært film, men det har jo åpnet øynene mine for festival-verden, og det er utrolig gøy å være med på, forteller Trine.
Fin måte å bli kjent med folk
Selv om Trine vokste opp på Røros, har hun aldri vært med på Elden, men forestiller seg at det handler om mye av det samme som hun opplever ved å arbeide med frivillige under Fæsterålen-festivalen.
– Det er sånn jeg forestiller meg at det må være på Elden, den bobla du kommer inn i med det sosiale og alle de andre frivillige. Det er supergøy og man kommer så nært folk og møter folk som du ellers aldri ville snakket med, og som tilflytter så er det en kjempefin måte å bli kjent med folk, sier Lysholm Hagan, og konkluderer:
– Folk står med åpne armer og tar deg i mot. Du er så avhengig av at alle hjelper til at det blir som en stor familie, om det er Elden eller Fæsterålen, sier Trine.
Som tilflytter til Sortland, ble Trine utfordret til å lære seg noen lokale gloser. “Ro rogna” betyr å roe seg ned, “Det er på tide å pumpe jolla” betyr at man må på do, og “Du er maurings” betyr at du er synlig beruset.
– Du aner ikke hvor mange ting jeg har blitt bedt om å si, også har du nordlendinger med alle onde intensjoner som gleder seg til jeg skal si det høy. Det er vel sånn det skal være når man er tilflytter, ler Lysholm Hagan.