Kjøkkensjef David Haahr, daglig leder Monica Hägglund Langen, og restaurantsjef Anne-Lise Løken(bak). Foto: Svend Agne Strømmevold

Grillhuset Håndverk åpnet i dag

Etter en lang sommer med oppussing og planlegging åpnet endelig Grillhuset Håndverk i dag.

Det nye Grillhuset i Tufta vil ha et enklere matkonsept enn Grillhuset i gata, og satser på en mer jordnær og rustikk stil. 

Endelig i gang

Daglig leder, Monica Hägglund Langen, forteller at det er godt å endelig få åpnet.

– Endelig er vi i gang og kan ønske folk velkommen hit. Vi synes det har blitt veldig trivelig her, og vi gleder oss veldig til å servere maten vår, sier Monica.

Med seg har Monica den danske kjøkkensjefen David Haahr og restaurantsjef Anne-Lise Løken. Monica forteller at Grillhuset Håndverk kan være et godt alternativ både for lokalbefolkning og tilreisende. 

– Vi tror at hyttefolk kan komme innom og hente seg middag når de kommer til til helga. Vi håper at lokalbefolkningen kan like en sen lunsj eller komme hit og ta med seg middagen hemma. Eller komme hit etter en hektisk dag på jobb, senke skuldrene og føle seg som hjemme, forklarer Monica.

Utsatt åpning

Det har vært en travel sommer for å gjøre klart til åpningen av spisestedet. Planen var å åpne i sommer, men på grunn av mangel på arbeidskraft, har åpningen måttet vente.

– Det har vært vanskelig å få tak i arbeidskraft?

– ja, det er derfor vi har ventet med å åpne, for vi har manglet kokker, men nå har vi det teamet som vi trenger. Nå skal vi drive to restauranter med overlappende åpningstider, og derfor trengte vi å doble teamet vårt, forklarer Monica, og tilføyer:

– Det har vært en utfordring, men vi kom i mål, og nå er vi her og dørene er åpnet. Nå håper vi bare at folk synes det her er noe de vil være med på og komme hit å spise. 

Ny restaurantsjef

Restaurantsjef Anne-Lise Løken har jobbet i mange år på Kaffestuggu. Nå gleder hun seg til å komme i gang med Grillhuset. 

– Det blir kjempespennende, også blir det en ny tilvekst på Røros. Jeg tror det her vil bli veldig bra, også er det et veldig flott team å jobbe med. Her blir det litt mer laid back stemning enn på Grillhuset i gata, også har vi sild, og det er et etterlengtet ønske fra meg som kommer fra kysten, sier Løken.