Juno Neergaard. Foto: Paradise.

Glåmosing på Paradise: – Jeg var bare 20 prosent singel da jeg ble med

Juno Skancke Neergard (24) er med på den nyeste sesongen av Paradise som har premiere på Viaplay 20.februar.

Juno er ikke-binær, ser på seg selv som 20 prosent singel, og fikk tillatelse fra kjæresten til å være med på Paradise.

Verdensvant glåmosing i paradis
Neergaard er født og oppvokst på Glåmos, men tydeligvis er veien derfra til Mexico – hvor Paradise ble spilt inn – ikke så lang man skulle tro.

– Jeg er ganske verdensvant, så det var ikke noe veldig nytt for meg å komme til Mexico, men det var en helt ny opplevelse å være med på Paradise, sier Juno og forteller at det var ulikt noe annet hen hadde opplevd.

Juno flyttet fra til Oslo for sju år siden, hvor hen i dag jobber som selger. Paradise-deltakeren sier at hen er 80 prosent i et forhold og 20 prosent singel, og at det var greit for kjæresten at hen ble med i Paradise.

– Jeg har hatt en romantisk relasjon med en fyr i seks år, og vi er liksom ikke kjærester, men vi er ikke ikke-kjærester heller, sier Juno, og forklarer at det var greit for kjæresten at hen ble med i Paradise.

Mye venting, mye varme
Juno var på innspilling fra slutten av mars til slutten av april i fjor.

– Det var veldig godt å komme seg litt unna kulden i en periode. Det var sykt varmt, og jeg måtte gjemme meg i skyggen flere ganger, sier Paradise-deltakeren.

– Hvordan var det under innspillingen?

– Det var veldig mye venting. For eksempel når det er en seremoni eller noe sånt så skal det filmes fra forskjellige vinkler og alt skal filmes flere ganger, også skal programlederen snakke mens vi holder oss stille, og all den ventinga var jeg ikke helt forberedt på, sier Juno.

– Du koste deg der?

– Jeg koste meg veldig, og det var en veldig fin gjeng, og jeg hadde trodd at jeg skulle tenke mer på kamera, men det tok ikke mer enn en dag før jeg glemte helt at det var kamera der, sier Juno.

– Tenkte du mye på hvordan folk vil oppfatte deg når de ser programmet?

– Nei, egentlig ikke. Jeg er ganske trygg på meg selv. Det kan være jeg har sagt mye rart, men det står jeg i så fall for. 

Skancke Neergard forklarer at hen egentlig het Jon Sverre, men at Juno var et navn som føltes mer riktig.

– Men jeg følte liksom at det var et så mannetungt navn, og jeg hadde lenge hatt lyst til å finne et annet navn, som var mer kjønnsnøytralt, forklarer Juno.