Harald Hauge Foto: Tore Østby

Forlater Røros

Harald Hauge har takket ja til en ny stilling som prest i Slagen menighet i Tønsberg. Han avslutter dermed sin gjerning som sogneprest i Røros. Flyttingen vil skje i høst. Harald Hauge er en sterk og populær prest på Røros, og han har i sitt virke hatt stor betydning for mange. Verdt å trekke fram spesielt, er hans sterke engasjement for skeive og transpersoner. Han er også en dyktig musiker, som har bidratt i mange oppsetninger og arrangementer i kulturlivet.

Hans kone Hanne forlater Røros først om ett år. Hun har markert seg både som politiker og lærer, og ikke minst som leder for Røros Soul Children. Det er ikke kjent hva som blir hennes nye jobb.

Harald Hauge varslet sin avgang i kveld, med denne meldingen på Facebook:

Kjære venner i og rundt Røros.

Et sted i den Store kloke boken står det så fint at «Alt har sin tid». Akkurat nå er det et ord til meg. Etter nitten år som prest i bergstaden og cirkumferensen, skal jeg videre til nye utfordringer. Fra og med 1. september blir jeg sokneprest i Slagen menighet i Tønsberg. Det er spennende, og det er også vemodig.

Røros er et unikt sted med mange flotte mennesker. Etter så mange år her, er dette også det stedet i verden hvor jeg har bodd lengst. Rammene for tjenesten har vært veldig fine, og jeg har fått jobbe sammen med supre kolleger. Nå skal jeg slippe tak, og det gjør egentlig nokså vondt når jeg kjenner etter.

Samtidig er det også noen ting som har vært nokså langt unna oss i Hauge-firerbanden på Røros, så som familie, nettverk og fritidsbolig. Så vi har snakka om det innimellom, at en eller annen gang skal vi nok sørover. Og om en først skal flytte på seg, er det fint å kunne gjøre det når det passer med barnas videre skolegang. Vi har derfor hatt neste sommer som en slags mulig horisont ei stund. Så var det plutselig sånn at akkurat nå søkte fine Slagen menighet etter ny prest, og så ble det altså jeg som skulle bli den presten.

Så nå blir det oppbrudd på meg til høsten. Jeg flytter først. Hanne og Ellen blir på Røros et år til, og Margrethe skal fullføre videregående i Trondheim.

Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver på et nytt og spennende sted fra høsten av. Men først skal jeg avrunde tida på Røros på en så god måte som mulig, både i kirkerommet og i Elden-ensemblet og alle mulige andre steder, sammen med både den ene og den andre. Det ser jeg fram til.

Vi sees!