Forlater Røros

Justin Chirico vinker på gjensyn til sine venner i Røros. Foto: Tore Østby

Den verdenskjente kunstneren Justin Chirico flytter fra Røros. Han kom til Røros i 2015 da han giftet seg med  Sara Chirico-Wyss. Hun har de fem siste årene arbeidet ved Ertzheidergården. De to har bodd i Glåmos.

Sara Chirico-Wyss har fått jobb som daglig leder ved Namskogan Familiepark. Justin vil også etablere verksted og galleri i Namskogan.

– Jeg er glad for den nye muligheten vi har fått, men det er litt trist å forlate Røros. Jeg har hatt det fint her, med mange venner og aktiviteter. Jeg kommer til å savne blant annet sikfiske i Aursunden og samarbeidet med fiskeforeninga.

Justin Chirico kom til Glåmos fra Manhattan. Han kom til New York for å utøve sin kunst, og begynte å tegne og male langs avenyene der, og smeltet inn i kunstmiljøet. Så en dag møtte han Vebjørn Sand helt tilfeldig. Sammen bygde de opp og drev Galleri Sand på Manhattan.

Namsskogan Familiepark ble åpnet i 1989 og har siden vært en av de best besøkte attraksjonene i Trøndelag. Namsskogan Familiepark har eksotiske dyr fra hele verden, og alle de fire store norske rovdyrene; nemlig ulv, bjørn, gaupe og jerv. Alle disse dyrene kan ses på nært hold.