Fabrikksjef Ottar. Foto: Tove Østby

Flokk og Aneo signerer avtale for leveranse av solstrøm

Flokk AS og Aneo Real Estate AS har i dag kunngjort at de har signert en avtale om levering av strøm fra solcelleanlegg som installeres på taket til Flokk i Sundveien 201. Aneo får bruksrett på 11 000 m2  med takflate til montering av solcelleanlegg og produksjon av elektrisk kraft.

Volumet av elektrisk  kraft som produseres fra anlegget er estimert til å være ca 725 000 kWh per år. Avtalens varighet er 30 år. Dette opplyser Flokk i en pressemelding.

Med denne avtalen vil Flokk få tilgang til fornybar energi, samtidig som de vil ha en fast, forutsigbar  strømpris på deler av sitt forventede strømforbruk. Anlegget skal være et bidrag til å til å redusere  karbonfotavtrykket til energimiksen, og vil dermed være et positivt skritt mot en mer bærekraftig fremtid. 

Ottar Tollan, Site Manager i Flokk, uttalte:

– Vi er veldig fornøyde med å ha signert denne avtalen med  Aneo. Vi har lenge vært opptatt av å bidra til mer forutsigbare strømpriser gjennom å etablere mer miljøvennlig kraftproduksjon i vår region. Vi anser solstrøm som en viktig del av framtidens energimiks. Med denne avtalen kan vi nå ta et skritt i den retningen, og vi håper det vi ser bare er  starten på mer lokal utbygging av miljøvennlig kraft, som kan bidra til mer forutsigbarhet i  energikostnadene for næringslivet i regionen.»

– Vi er også glade for å samarbeide med Aneo på dette prosjektet. De har vist seg å være en pålitelig  partner med solid erfaring innen utvikling av solcelleanlegg. Vi ser frem til å fortsette vårt samarbeid  og bidra til å skape en mer bærekraftig fremtid. 

Lars Berger i Aneo, uttalte:

– Vi er veldig stolte av å inngå denne avtalen med Flokk AS. Vi er opptatt  av å bidra til en bærekraftig fremtid, og denne avtalen er et viktig skritt i den retningen. Vi ser frem til  å samarbeide med Flokk om å levere ren og fornybar energi til deres virksomhet. 

Montasje og idriftsettelse vil bli gjennomført i løpet av de kommende månedene, og produksjonen av  elektrisk kraft fra solcelleanlegget vil begynne umiddelbart etter installasjonen. Flokk og Aneo vil  fortsette å samarbeide tett for å sikre en jevn og effektiv drift av anlegget i årene som kommer. 

RS Servicenter