Ingeborg Østgård, fersk norgesmester i terrengløp. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

+ Fersk norgesmester i terrengløp

Ingeborg Østgård ble i helgen norgesmester i terrengløp i sin klasse under norgesmesterskapet i Skien. Østgård er elev ved Røros videregående skole og kommer fra Dalsbygda.

– Jeg springer vanligvis mest baneløp men deltar også på terrengløp, sier Østgård som kom i mål 1 minutt og 44 sekunder foran Ingvild Brennhovd på andre plass og to minutter og ni sekunder foran Gjendine Gjelstad Rebård på tredje.

Østgård er allerede en merittert løper som også i fjor vant sin klasse i NM i terrengløp og i tillegg vant Nordisk mesterskap. På spørsmål om hva som er det neste store målet sier hun at hun tar det som det kommer.

– Nei si det, jeg har ikke tenkt så langt enda. Jeg tar det litt som det kommer egentlig, sier Østgård som har en pers på 2,09 på 800 meter.

I dag deltok hun sammen med klasse 2STA på et sponset løp hvor Røros Røde Kors får penger for den distansen elevene sprang på to timer. Med en slik spreking som Ingeborg i sving så borger det godt for økonomien til Røde Kors på Røros fremover.