+ Fem nye fyrtårn

Ordføreren har delt ut miljøfyrtårndiplom til fem nye bedrifter på Røros. Det er dermed 13 bedrifter i Røros kommune, med status som miljøfyrtårn. Det er det ingen av nabokommunene som kan måle seg med.

Miljø og bærekraft er viktig i alle Røros kommunes nye planer. At vi har et næringsliv som også er opptatt av det samme, er noe vi setter veldig stor pris på. Vi inviterte de siste som har blitt miljøfyrtårnsertifisert til rådhuset, for en felles markering som takk for innsatsen de gjør for Røros, Norge og verden, skriver Røros kommune på sin hjemmeside.

Miljøfyrtårn tildeles av en stiftelse, som ble etablert i 2003, og har sitt utspring som et prosjekt i Kristiansand kommune. Det første Miljøfyrtårn-diplomet ble delt ut i 1997 til Hansen&Justnæs i Kristiansand. Miljøfyrtårn-programmet ble etablert i år 2000, og er den første nasjonale ordningen i Europa, og ble anerkjent av EU i 2017.

De fem bedriftene som er tildelt diplom som Miljøfyrtårns nå, er Byggmakker Gipling Røros A/S, Røros videregående skole, Bergstaden Hotel, Johan Kjellmark AS og Røros kultur og konferanse-senter.

Miljøfyrtårn i Røros kommune:

Røros Tannklinikk, Røros videregående skole, Røros Produkter AS, Byggmakker Gipling Røros A/S, Kaffestuggu, Røros Hotell, Vertshuset Røros, Røros Kultur- og Konferansesenter AS, Erzscheidergården Hotell, Johan Kjellmark AS, Vauldalen Fjellhotell AS, Bergstadens Hotel, Vinmonopolet Røros.