Domus Cafeen har vært en møteplass på Røros i mange år. Kafeen har rundt 90 sitteplasser, fordelt både inne og ute. Det er planer om at kafeen etterhvert skal pusses opp, men på grunn av koronakrisen er det litt usikkert når det blir. Nadja Mujkanovic, som er avdelingsleder for Domus Cafeen Røros, håper kafeen blir «freshet» opp, og blir lun og trivelig. Slik kafeen er i dag har den vært en tid.
Møteplass
– Kafeen er absolutt en møteplass. Det er de samme som kommer hit og møtes. Det er veldig trivelig å sjå at folk kommer hit og samles. Det er det store høydepunktet til mange. De kom hit etter at vi åpnet igjen etter koronastengingen, og var så glade, sier Nadja Mujkanovic.
Stamgjestene samles til middag, og de samles til morgenkaffen. Nadja synes det er veldig trivelig å se at de kommer tilbake.
Mange av de som besøker kafeen er pensjonister. Men Nadja ser at det begynner å komme mer familier og yngre også. I tillegg tar en del turister turen innom. Før korona og grensen til Sverige ble stengt, var det mange svensker som tok turen innom Domus Cafeen når de besøkte Røros.
Unge
– Vi prøver å henge litt med i tiden, og ha litt mer av det som unge vil ha. Vi prøver alltid å få noe nytt innenfor middag. Vi ønsker så klart mer middagsfolk. Vi har mye å velge i, og prøver å forbedre oss hele tiden, sier Nadja. Hun legger til at blant annet lunsjretter og is, tror hun vil bli populært hos de unge. Hun ønsker at kafeen kan bli et sted ungdommen stikker innom etter skoletid.
Domus Cafeen har fem fast ansatte, i tillegg har de flinke ekstrahjelper som hjelper til etter skoletid og i helgene. Nadja begynte selv å jobbe i kafeen som ekstrahjelp, da hun var 17 år. Hun skulle ta et friår fra skolen. Nadja trivdes veldig godt, og fikk etterhvert tilbud om jobb. Det takket hun ja til. For tre år siden fikk hun tilbud om å bli avdelingsleder.
– Jeg tenkte; hvorfor ikke? Man må jo prøve. Jeg trives veldig godt med det, sier Nadja.
Lokalmat
Kafeen skal bli enda flinkere til å bruke lokalmat. Men allerede i dag har de brusen til Røros Bryggeri, og snart står Rørosburgeren fra Røroskjøtt på menyen. Nesten alle kafeens brødvarer og de fleste kakene kommer fra Bakeriet på Røros.
– Vi er veldig opptatt av å øke kvaliteten, og de har jo innmari fine varer, sier Nadja. Hun tror at det har hjulpet kafeen med å få inn litt andre folk, og at de ser at det er mye av det samme både her og der.