Elden-koret. Foto: Svend Agne Strømmevold

Elden-koret: Får mer spillerom i årets Elden

Koret på Elden er med å løfte opplevelsen og gi scenene en ny dimensjon. I de siste årene har koret fått mer og mer plass i forestillingen, og i årets utgave får sangen enda mer spillerom.

I år er det 11 sangere i koret, men det vil også bli sunget korsang fra andre aktører på scenen.

Mer plass. 

Kor-arrangementet er ved kor-instruktør Jo Ryen, som forteller at koret i år vil figurere mer i scenebildet.

– Koret har fått mer plass i lydbildet, og særlig med det nye kunstneriske teamet. Nå ønsker de at flest mulig skal være med og synge det vi kaller tutti-sanger, der vi prøver å få alle med på flere av sangere, forteller Jo, – Det er jeg superfornøyd med, for det er med å underbygge scenene og helheten. Det hadde ikke vært det samme med bare band og solister. Koret gir det mer helhet. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jo Ryen. Foto: Svend Agne Strømmevold

– Noe er arrangement som vi har brukt før, men musikalsk leder har spilt inn mange ideer på ting han ønsker å legge til, og det synes jeg er kjempespennende, forteller Ryen.

– Så selv om en kan kor-arrangementet så å si utenat, så vil det fortsatt være noe nytt?

– Alltid, sier Jo, og gjentar, – Alltid. Du kan liksom ikke møte opp første dag og tro at her skal vi gjøre om i fjor. Det blir helt feil.

Røroskor og soldatkor

I løpet av forestillingen får vi høre både soldat-kor og røros-kor, og blant sangerne i koret er det både gamle og nye, gutter og jenter som er med og synger.

Ela Ødegård er med på Elden for første gang, og trives med å synge i koret.

– Det er litt stress, men det føles mest gøy, forteller Ela, – Alle er kjempeflinke, alt går veldig fort og man lærer veldig mye.

– Har du sunget i kor før?

– Ja, mye, siden jeg var bitteliten. Da sang jeg i Gospel-kor med Harald Hauge, som også er med i koret nå, så nå synger vi på samme lag. Det er ikke han som gir instruksjoner lenger, sier Ela.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ela Ødegård. Foto: Svend Agne Strømmevold.

Ann-Randi Røstum har vært med av og på i koret siden 2012.

– Jeg har aldri sunget i kor, jeg spiller bare musikk jeg, i korps og storband, så det er kun på Elden jeg er med i kor. Jeg får ikke lov til å spille instrument her, så da blir det kor, fleiper Ann-Randi, Det er kjempeartig å være med.

– Er det vanskelig å lære seg endringer i kor-arrangementet?

– Det er mye som er likt og da, men problemet er kanskje å huske på forskjellene, for du har jo fjorårets versjon såpass innprentet i hodet at når det blir som i år, hvor det er en del nytt, så kan det bli litt vanskelig å huske det, sier Røstum.

Ann-Randi Røstum. Foto: Svend Agne Strømmevold.