Bakrus. Foto: Kristen Knutsen Trøen

Bakrus signerer med Indie Recordings og ny musikk kommer i 2021

Pressemelding fra Bakke Consulting:

Vi ønsker punk-rockerne Bakrus hjertelig velkommen til Indie Recordings familien! 

«Det er ganske begrensa hva man tør å drømme om når man er pønkband på Røros, så at vi nå får jobbe med Indie Recordings er rett og slett helt sjukt. Det går bare oppover herfra, eller bortover, åkkesom.» – Bakrus

«Rock, pønk, svette, anger, tapte muligheter, selvmedlidelse. BAKRUS!! Velkommen til Indie Recordings – vi gleder oss til å danse i gjørma med dere!» – Erlend Gjerde, Managing Director hos Indie Recordings

Det er ikke akkurat punk rock man ser for seg når man tenker på den historiske og sjarmerende fjellbygda Røros. Men dette er altså hjem og starten for Bakrus, en eksplosiv punkrock kvartett full av «tøff, ungdommelig energi.» (TM:Live 2018 Jury). Bakrus er et band med mye kontraster, og deres norske tekster spenner fra tema som kjærlighet og nærhet, til sinne og fortvilelse, og om hvordan man egentlig blir voksen. Rask og aggressiv pønk brytes opp av rolige melodier og sår tematikk, og det hele leveres med sinne og engasjement. 

Siden bandets debutsingel i 2016 har Bakrus lagt en stødig grunnmur for karrieren. Fra første albumanmeldelse i Disharmoni, skrev de at bandet leverte «[…] en karismatisk debutskive som vitner om både potensial, vilje, og evne.». Bakrus har siden starten fått et godt rykte på seg som et energisk liveband, og kom på andreplass under TM:Live i 2018. Under release-konserten for «PER» viste Bakrus nettopp hvor engasjerende de kan være på scenen, og klarte å selge ut førsteopptrykket på utgivelsen før konserten var over. Sola Johnsen fra selveste DumDum Boys er også en av bandets fans «De er tightere de her enn det vi var i den alderen. Gutta her beviser at punken lever igjen.»

På det nye albumet har bandet for første gang tatt steget ut av hjemmestudioet på fjellet og inn i det de selv beskriver som et «ordentlig studio». Med Per Borten (Spidergawd) som produsent i studioet hans Sørgården Studio, samt mange lange timer og sene kvelder med hardt arbeid av bandet, er Bakrus klare for å levere et album som stadfester bandets talent og dedikasjon. Etter et ganske turbulent år bak oss, har de fått mye å reflektere over og å skrive om. Dette er et album med tekster rundt tema som fortvilelse, det å ikke passe inn og mangel på selvfølelse. Tekstene er hentet fra innerst i hjertet og nederst i gjørma, og leveres med heftig punk rock!

Diskografi:
2016 – “Psykostisk Hverdag” singel
2018 – “Tynn Kjærlighet” album
2019 – “PER” album
2021 – Nytt album TBA

Line-up: 
Jonas Jansen Ramsfjell – Vokal og gitar
Steffen Lilleevjen – Gitar
Vegard Moan Viken – Bass
Odd Ragnar Bukkvoll – Trommer

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn