11. mars inviterer Autismeforeningen til pårørendetreff her i kantina på Røros videregående skole. Initiativet kommer fra tre foreldre. På bildet er Fredrik Axthorne og Linda Herud. Berit Selboe-Coote var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Privat

Arrangerer pårørendetreff

Pressemelding:

– Vi savner selv å møte og snakke med andre i lignende situasjon som oss

Tirsdag 11. mars inviterer Autismeforeningen til pårørendetreff. Initiativet kommer fra tre lokale foreldre.

– Vi vet vi er flere pårørende i Fjellregionen, og nå ønsker vi å skape et møtepunkt for å treffe likesinnede og utveksle erfaringer, sier Berit Selboe-Coote, Fredrik Axthorne og Linda Herud.

Det var etter at Autismeforeningen Sør-Trøndelag hadde en informasjonskveld på Røros videregående skole i november i fjor at ballen begynte å rulle for å få til et pårørendetreff i regionen. 

Autismeforeningen arrangerer pårørendetreff over hele landet, og det er et ønske fra fylkeslaget om at det skal være mer aktivitet i distriktene. 

– Aktiviteten i Autismeforeningen i Trondheim er ganske stor, men det er langt fra hvor vi bor. Derfor ønsker vi i første omgang å treffes som pårørende, og så kan det jo hende det avler andre aktiviteter etter hvert også, sier Selboe-Coote.

Pårørendetreffet er et uformelt treff, der det blir kort informasjon om Autismeforeningen, noen refleksjoner fra initiativtakerne, men det viktigste av alt blir å møte likesinnede og dele erfaringer over en kopp kaffe. 

Axthorne, Selboe-Coote og Herud understreker at det ikke er noen forventninger til at man må dele sin egen historie, man kan også komme bare for å lytte. 

– Dette skal ikke være skummelt og det betyr ikke at noen må engasjere seg i noe som helst framover. Vårt initiativ kommer fra at vi selv savner å møte og snakke med andre i lignende situasjoner som oss selv, sier de tre.

Treffet arrangeres på kveldstid den 11. mars, i kantina på Røros videregående skole. 

Dette er Autismeforeningen

Autismeforeningen i Norge er en nasjonal interesseorganisasjon for mennesker med autismespekterdiagnoser, nærstående, fagfolk og andre interesserte. Du trenger ikke ha en diagnose for å bli medlem. Foreningen er partipolitisk og religiøst uavhengig og jobber for å bedre levekårene til våre medlemmer. (Kilde: autismeforeningen.no)