Økonomisjef Roger Mikkelsen varsler en undersøkelse av hvor mye Røros kommune har tapt i konsesjonsinntekter. Eiere av større vannkraftverk i Norge har plikt til å levere en andel av kraften som produseres til kommunene som er berørt av kraftutbyggingen, såkalt konsesjonskraft. Denne konsesjonskraften selges, og gir mange kommuner store inntekter. Røros kommune frasa seg disse inntektene til Røros E-verk, da kommunen gikk inn på eiersiden i Røros E-verk.
Røros E-verk ble etablert i 1912, av 70 huseiere i Røros Bergstad. I 1977 kom Røros kommune inn på eiersiden i selskapet etter at Staten krevde offentlig eierandel i selskapet, for å gi evigvarende konsesjon til Kuråsfossen kraftverk. Røros kommune eide 50 % av aksjene fram til i 1986, da kommunens eierandel ble økt til 66,67 % prosent. De ble gjort for å innfri kravet om et 2/3 offentlig eierskap, for å få fornyet konsesjon på Kuråsfossen kraftverk uten tidsbegrensning.
At kommunen lar E-verket beholde konsesjonskraften, var i sin tid etter en avtale med de private eierne, da Røros kommune kom inn på eiersiden. Nå vil økonomisjefen i Røros kommune kartlegge hvor mye dette har utgjort gjennom årene. En del av bildet, er at Røros E-verk har betalt utbytte på overskudd i driften til kommunen og de andre eierne i årenes løp.