Alf Hulbækmo. Foto: Svend Agne Strømmevold

Alf (30) er ny organist i Røros kirke

Tidligere har han jobbet to år som organist i Vågå, men det er fortsatt mye som er nytt med den nye stillingen for den unge tolgingen.

Alf Hulbækmo er født og oppvokst i en musikalsk familie på Tolga, og spiller sammen med broren og foreldrene i «Hulbækmo & Jacobsen familieorkester». Nå tar han over jobben etter kantor Stephen Hicks, som har vært organist i Røros kirke i 20 år.

– Røros har hatt en organist nå i over 20 år som spiller fletta av de fleste, og det er en ære å ta over etter han, fastslår Hulbækmo.

Hulbækmo forklarer at han har en sammensatt utdanningsbakgrunn med noe jazzpiano, litt arrangering og komponering, samt et års-studium i kirkemusikk.

– Jeg er litt heldig, for det er en tid hvor det er manko på organister, og da har det blitt ordnet et opplegg hvor jeg får formell kantorkvalifikasjon med den utdanningen jeg har, sier Hulbækmo.

Alf sier at det blir en spennende utfordring, og beskriver kirka som et energipunkt.

– Jeg har lyst til å blåse liv i rommene, i sangene, salmene og den liturgiske musikken, sier Hulbækmo.

Ble nesten gudbrandsdøl

Alf hadde opprinnelig ingen planer om å flytte til Røros, men har nå flyttet hit sammen med sin forlovede, Ingvild Yrke, som også jobber på kirkekontoret.

– Min første jobb var i Vågå, og det var knallfint, og det var nære på at jeg ble gudbrandsdøl. Men så var det noen på Røros som begynte å snakke om at Stephen Hicks skulle gi seg snart, forklarer Hulbækmo, som hadde sin første arbeidsdag som organist på en begravelse før helga.

Et lunefullt orgel

Det nye orgelet i kirka – som hadde ti-årsjubileum i fjor – har den nyansatte kantoren blandede følelser for.

– Orgelet har jo et rykte på seg for å være lunefullt, forklarer Alf, -Det er fint når orgelet samarbeider, men det er en utfordring at man som organist ikke hører det samme som de hører i rommet, og da må man bare forestille seg hvordan det høres ut.

Hulbækmo forklarer at orgelet har en klar lyd, og at det fungerer veldig bra til å kommunisere med presten. I tillegg fyller lyden av orgelet rommet godt, men det vil nok ta litt tid å venne seg til kraftpakken av et instrument.

– Det kan være en kilde til angst for organisten når orgelet er lunefult, avslutter Alf.

Se også:

Ti-årsjubileum for det nye orgelet