Det blir akrobatikk flying over Røros. Foto: Privat

Luftakrobatikk over Røros

Pressemelding fra Aerobatic Club of Norway:

Vi ønsker å dele en spennende nyhet med dere: En akrobatikkflyging-samling vil finne sted på Røros, 24-26. mai! Dette er en unik mulighet for oss alle til å oppleve imponerende luftakrobatikk i vårt eget nabolag.

Vi forstår at bekymringer rundt støy kan oppstå med et slikt arrangement. Vi har derfor begrenset treningen til følgende tidspunkter:
Fredag 24. mai kl. 1000 – 1925
Lørdag 25. mai kl. 1000 – 1800
Søndag 26. mai kl. 1200 – 1925

I tillegg vil de luftige aktivitetene i all hovedsak foregå over lufthavnen, vest av rullebanen for å unngå de mest tettbygde strøkene. Storwartz vil bli brukt som alternativt treningsområde, men da i god høyde over bakken.

Vi håper dere vil ha forståelse for den midlertidige økningen i aktivitet og lyd i området. Vi vil gjøre vårt beste for å begrense forstyrrelsene og minne deltakerne på viktigheten av å respektere vårt felles nabolag.

Videre ønsker vi å fremheve den unike muligheten dette arrangementet gir for alle i lokalsamfunnet. Akroflyging er en imponerende kunstform, og å ha muligheten til å se dyktige flygere utføre sine manøvrer rett over hodet vårt er en sjelden og spennende opplevelse. Vi håper at dere vil ta del i denne spennende begivenheten og oppleve magien av luftakrobatikk sammen med oss.

Vi setter pris på deres forståelse og støtte mens vi arbeider for å skape en positiv opplevelse for alle involverte.

«Vi på lufthavna gleder oss til akro-helga, og tar det som et kompliment at vi kan huse et slikt arrangement. Dette gir også verdiskapning i lokalsamfunnet, i ei tid på året da det normalt er roligere i bergstaden«, sier lufthavnsjef Gudbrand Rognes.