Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk lanserte nylig Perlende Rabarbra som den tredje i serien Perlende drikker, hvor Perlende Tyttebær og Perlende Blåbær allerede er klassikere.
– Perlende Rabarbra er en fortsettelse av den serien vi har fra før, med Perlende Tyttebær og Perlende Blåbær. Vi ville gjerne ha en til i samme serien og vi tenkte at rabarbra var en artig ting å prøve, forteller kvalitetssjef Jørgen Langeng på Røros Bryggeri.
Lokale råvarer
Som vanlig går Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk for råvarer fra regionen i serien sin med Perlende drikker.
– Vi har snakket om mange forskjellige alternativ og grublet på hva vi skulle gå for, vi vet jo at det finnes mye rabarbra i distriktet og mye av det bare står og råtner på rot og ikke blir brukt. I tillegg så er det enkelt å plukke det for folk; man trenger ikke å gå noe langt ut i skogen for å finne den. Man tar seg en tur bak husveggen og der står den, sier Langeng.
– De som har levert rabarbra til oss er alt fra små unger på fire – fem år til eldre pensjonister. Når det gjelder råvarer generelt ønsker vi å bruke mest mulig lokale råvarer, spesielt i bær og frukt serien. Der har vi jo tatt i bruk blåbær, tyttebær og krekling allerede, og nå rabarbra i tillegg, fortsetter han.
Sommerdrikk
Siden de andre i serien ble såpass godt likt forteller Langeng om en nøysom prosess for å komme opp med en rabarbradrikk med potensiale for å bli en ny klassiker.
– Vi prøvde oss frem gjennom vinteren med testing for å komme frem til en god oppskrift, og endte opp med denne her. Det ser ut til at vi lyktes, vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på at folk liker den.
Langeng mener at Perlende rabarbra er et godt alternativ til alkoholholdige drikker.
– Den er jo litt syrlig så det er ikke sikkert at den passer til all mat, men den er jo en frisk og god sommerdrikk. Man kan ha den til mat eller bare nyte den i sola på en varm sommerdag som tørstedrikk, avslutter han.