I dag går startskuddet for Yrkes-EM i Herning i Danmark. Det er Europas største mesterskap for yrkesfag. 600 unge fagarbeidere fra hele Europa samles for å kjempe om edelt metall, og Norge stiller med et lag på 17 utøvere som konkurrerer i 14 ulike fag.
En av dem er servitør Emma Johanne Torpet fra Brekken, som er servitør ved den velrennomerte restauranten To Rom og Kjøkken i Trondheim. Emma fikk fagbrevet sitt før sommeren, og hun beskriver hverdagen som servitør som både variert og spennende – med masse gjestekontakt og stadig nye utfordringer. Innehaver av To rom og kjøkken, Roar Hildonen har klokketro på sin servitør.
Emma Johanne Torpet forteller at hun fikk vite om EM-deltakelsen i slutten av mars. Da var hun i Oslo og konkurrerte i WorldSkills. Det var tre kokker og tre servitører som konkurrerte. Det var en kokk og en servitør som gikk videre til EM. Emma Johanne er servitøren.
Veien til EM har inneholdt mye konkurranser. Hun har konkurrert siden oktober i fjor. Først var hun med på Trondheimscupen og vant der. I februar var det NM. Der ble det en 2. plass. Så vant hun altså konkurransen i Oslo. Nå er hun i EM.
Sjefen hennes på To Rom og Kjøkken, Roar Hildonen, har stor tro på sin servitørstjerne fra Brekken.
