kolekorpsmusikere på17. mai: Mathilde Røste, Thea Marie Røsten Randen, Marie Kvikne Langseth, Esten André Røsten Randen og Marius Kvikne Langseth. Foto: Privat

Røros Skolekorps formelt reetablert

Årsmøtet i Røros Skolekorps vedtok formelt torsdag kveld å reetablere korpset. Det nye styret ønsker alle som vil være med i korpset varmt velkommen, og oppfordrer til å ta kontakt ved spørsmål. Har man ikke spilt et instrument tidligere søker man Røros kulturskole om plass for instrumentalopplæring. Det nye styret ønsker at Røros Skolekorps skal være et godt supplement til alle de aktivitetene som fra før finnes for barn og unge. Vi skal etter beste evne legge til rette for at barna skal få delta på de fritidsaktivitetene de ønsker, og skal passe på at øvelsene blir lagt til tidspunkt som ikke kolliderer med andre treninger og aktiviteter. Vi ser for oss at dette kan bli et godt tilbud rett etter skoletid. Korps er fellesskap, spilleglede og masse moro!

Det ble på årsmøtet på torsdag valgt et nytt styre for skolekorpset som skal jobbe videre utover sommeren og høsten for å få skolekorpset opp i drift, Malin Kulseth Kirkvold, Hilde Fjorden, Hild Mari Kvikne og Therese Røsten. I tillegg vil Nils Graftås og Bjørg Tørres Lindstad fortsatt sitte i styret i en overgangsperiode.

Korpset ble lagt på is i 2016. Det ble da opprettet en referansegruppe bestående av representanter fra Røros Skolekorps (tidligere styremedlem), Røros kommune – kultur og fritid, Røros skole og Røros kulturskole. Leder for kulturskolen ble oppnevnt som leder for gruppen. Det ble etter hvert supplert med en representant fra Røros Janitsjarorkester og nå ved siste årsmøte med representant for elevene på blåse- og slagverksinstrument i kulturskolen.

I 2019 startet kulturskolen opp prosjektet «Blås i skolen». Dette var et tiltak i samarbeid med grunnskolen. Alle elevene på vekselsvis 3. og 4. trinn fikk blåseundervisning over 4 uker. Prosjektet hadde som formål å styrke musikkundervisningen i grunnskolen, utvikle samarbeidet mellom grunnskole og kulturskole og på sikt bidra til at flere elver søkte seg inn på kulturskolen på blåseinstrumenter, for så å kunne danne en stamme av elever som kunne utgjøre et nytt skolekorps. Rekrutteringen de første årene med prosjektet var relativt beskjeden. De siste to-tre årene har imidlertid rekrutteringen tatt seg opp og er nå på nivå der en ser at det er både mange nok elever og interesserte voksne til å kunne etablere skolekorpset på nytt. Gjennom hele perioden har Røros Janitsjarorkester vært en viktig samarbeidspartner, der blåse- og trommeelver har hatt mulighet til å være med å spille inn mot aktuelle konserter. Gjennom den siste vinteren har disse blitt benevnt som medlemmer i nye Røros Skolekorps.

Høsten 2023 ble det bestemt å utvide «Blås i skolen» til «Korps i skolen». Instrumentene ble utvidet til treblås (minisaksofoner), messingblås (minikornetter) og slagverkinstrumenter. Perioden ble utvidet til 6 uker og det ble kjøpt inn nok instrumenter til at alle kunne få disse med seg hjem. Hele 22 elever fra 3. trinn opptrådte på Malmplassen 17. mai med Gammel Jegermarsj sammen med Røros Janitsjarorkester og de elevene i kulturskolen som nå opptrer som Røros Skolekorps.

I forbindelse med reetablering av Røros Skolekorps og prosjektet «Korps i skolen» ble det søkt om tilskudd fra Ren Røros, Sparebank 1 SMN og Rørosbanken. Disse har til sammen gitt tilskudd på kr. 150.000