Røros Frivilligsentral står bak flere aktiviteter, som Natteravnene, Strikkekafe i samarbeid med Husflidslaget og tirsdagstrim i samarbeid med frivillige, Røros pensjonistforening, Røros kommune.
Gjennom utstyrssentralen åpner Frivilligsentralen for mange idrettsaktiviteter gjennom gratis utlån av utstyr. Utstyrssentralen Røros og Os låner ut gratis sports-og fritidsutstyr til kommunenes innbyggere, hyttefolk og turister.
I 2001 gikk de første natteravnene på Røros rundt i gatene på Røros, og siden har de vært et fast innslag i gatene. Nå er det Frivilligsentralen som organiserer natteravnordningen, og det trengs flere natteravner.
Natteravnene skal være en støtte for de som er ute på byen, og hjelpe til når det trengs. Natteravnene bidrar til et tryggere og hyggeligere uteliv. Natteravning handler om å være til stede for barn og unge, når de ferdes ute på kvelds-og nattestid – å være en trygg voksen, og medmenneske.
Den siste tiden har mye av fokuset for frivillighetssentralens del gått på økonomi. Årsaken er at det ikke ble noe tilskudd fra Lotteritilsynet dette året. Røros kommune søkte en dag for sent, og søknaden ble derfor forkastet. Røros kommune nådde heller ikke fram med noen anke, og dermed falt ett års tilskudd bort.
Det finnes mange frivillighetssentraler i Norge, både i privat og kommunal regi. Frivilligsentralen på Røros er kommunal. Etter at det ble klart at tilskuddet fra Lotteritilsynet ikke kommer, har både ordfører Isak V. Busch og kultursjef Morten Tøndel sier at driften ved frivilligsentralen går som normalt.
Marianne Magga er offensiv, og har et sterkt ønske om at hun og Frivilligsentralen skal utgjøre en forskjell i positiv retning. Hun er hærfører i en kamp mot mobbing, utenforskap og mot ensomhet.
Frivilligsentralen flyttet inn i nye lokaler da det nye bliblioteket på Røros sto ferdig. Det er Marianne Magga meget fornøyd med.