Amnesty Røros hadde markering på Plattingen på Kvinnedagen. Erik Sandnes Høsøien, Hans Oddvar Stuenes, leder Marit Saanum Mikkelsen og Berit Catherine Johnsen. Foto: Tove Østby

Ønsker flere medlemmer

Amnesty Røros har eksistert i noen år, de har nå fått noen flere medlemmer og er i god aktivitet. Men de ønsker seg flere medlemmer.

-Vi inviterer flere aktivister, engasjerte som vil være med oss å kjempe for menneskerettigheter, for våre saker til å ta kontakt. Det kan man for eksempel gjøre på Instagramkontoen vår eller ta kontakt med en av oss som er med i Amnesty Røros, sier Erik Sandnes Høsøien i Amnesty Røros.

Amnesty jobber for menneskerettigheter over hele verden. Blant annet i krigsutsatte områder og de etterforsker overgrep mot menneskeheten. De er blant annet tungt inne i Gaza nå for å jobbe for palestinske rettigheter, men også forsåvidt israelske for å jobbe for sivilbefolkningens rettigheter.

-Det er et viktig arbeid for å bevise, og for å trekke den som faktisk utfører overgrepene inn for domstolene, for å prøve å få stopp på og ikke minst få opp øynene til folket får å se hva som faktisk skjer, sier Erik.

Organisasjonen jobber også på hjemmelige trakter. I Norge jobber de blant annet for samtykkeloven. Også for skeive sine rettigheter, og transpersoner sine rettigheter.

-Jeg tenker at alle vil finne en eller annen hjertesak dersom du er med i Amnesty. Garantert, om det er internasjonalt eller nasjonalt. De favner vidt og bredt, sier Hans Oddvar Stuenes i Amnesty Røros.

-Absolutt alle engasjerte kan bli med i Amnesty, sier Sandnes Høsøien.