Kim Waldahl Hasund har gått inn i jobben som restaurantsjef for den nye bærekraftige restauranten på Bergstadens Hotel: – Jeg begynte som ryddegutt på hotellet da jeg var tolv år, så nå er jeg på en måte tilbake der jeg startet.
Den gamle hotellrestaranten har ikke bare fått et ansiktsløft men er utviklet som et utpreget bærekraftig spisested hvor det satses på lokale råvarer og etterhvert sporbarhet av mat.
Godt å være tilbake
Kim er født og oppvokst på Røros og er utdannet som servitør og vinkelner. Til nå har han jobbet i flere restauranter, både i Trondheim og i Ålesund, og etter et lite opphold er han tilbake i serveringsbransjen.
– Det er godt å være tilbake, fastslår den nye restaurantsjefen.
Tidligere har han blant annet jobbet på To Rom og Kjøkken i Trondheim og på Bro Kystgastronommi i Ålesund.
I den nye restauranten har hotelet valgt å bytte ut buffet med ala carte-meny.
– Det er en sprek satsing, og jeg må si at så langt har det fungert veldig bra, sier Kim.
Godt miljø
På hotellet trives han godt, og forteller at det både er mange dyktige folk og et godt arbeidsmiljø. Noe av det Kim setter pris på er mangfoldet av mennesker han møter i det daglige.
– Det er så mye forskjellig folk man møter hver dag. Vi har ansatte fra mange forskjellige kulturer, og det synes jeg er veldig interessant, og vi treffer folk fra hele verden som reiser og skal se Røros, forklarer Kim.