Fra v.: Einar Ødegård Gjelten, Christian Stai Lien, Bruno Svendsen og Henrik Feragen.

Lokal bandhistorie: Sjarmørligaen/Band of Others

Dette er en serie hvor vi presenterer lokale band fra musikkhistorien i regionen. Tekst og bilder er hentet fra boken “Ett…to…! Bandhistorie for Nord-Østerdalen og Røros-regionen 1948-2016” skrevet av Sindre Hagen og Per Roar Øian og utgitt i 2016. 

– Fra gitarduo til seksmanns orkester.

Sjarmørligaen oppsto som en gitarduo bestående av Einar Ødegård Gjelten (Alvdal) og Henrik Feragen (Røros) rundt 2003/2004. Duoen tok på seg spillinger på puber og utesteder på Tynset og Røros (Blant annet Hjørnet og Rammkjellarn, i begynnelsen gjerne betalt med øl. Einar og Henrik opererte under diverse navn, blant annet Gratis Øl, men navnet Sjarmørligaen kom på plass da Christian Stai Lien (Røros) etter hvert ble med på vokal. Som trio spilte de mye på Kronestua på Tynset og diverse utesteder på Røros, samt i private lag. 

Rundt 2010 ble trioen til et band som fikk navnet Band of Others, og faste medlemmer ble etter hvert Bruno Svendsen (Os, bass), Lars Erik Reinertsen (Fåset, trommer) og Lars Anda Berg (Røros, tangenter) i tillegg til de tre ovennevnte. Bandet har siden den gang tatt på seg både offentlige og private spillinger, og hara de siste tre årene blitt et mer eller mindre fast innslag på Rørosmartnan.

Repertoaret har vært i stadig utvikling, men har utelukkende bestått av coverlåter. Gjengangere er norsk rock fra band som Dum Dum Boys og CC Cowboys, rock- og popklassikere fra 70- og 80-tall, samt nyere poplåter. 

Einar Ødegård Gjelten, gitar, vokal

Henrik Feragen, gitar

Christian Stai Lien, vokal

Brruno Svendsen, bass

Lars Erik Reinertsen, trommer

Lars Anda Berg, tangenter