Helga 2.-4. juni er det Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg i hele Trøndelag, og på Røros deltar aktører som Røros Hotell, Rørosrein, Kalsa Gårdsbakeri, Stensaas Reinsdyrslakteri, Rørosmeieriet og Galåvolden Gård.
Treff lokalmatprodusenter på matmarkedet på Domussentret, besøk gårdsbutikken på Galåvolden Gård og nyt samtidig en fersk is, lag pølser hos Stensaas, eller du kan innta en middag hos Rørosrein eller Røros Hotell.
Noe av det som skal foregå lokalt:
Omvisning og åpen butikk og kafé på Rørosmeieriet
Fredag 2. juni
Under omvisningen får du et innblikk i den spennende historien til Rørosmeieriet, og du får sett hvordan produktene våre blir produsert i takt med naturen. Det blir flere smaksprøver underveis, og det blir også mulighet til å delta på aktiviteter. Omvisningen passer for voksne og barn over 6 år.
Gårdsbesøk
Lørdag 3. juni
Vakker natur, historisk sus i følge med god mat og drikke. Ta turen rundt Aursunden
Få et innblikk i reindriftsnæringa og Stensaas Reinsdyrslakteri, møt tradisjoner på Skottgården, færdasgården fra 1600-tallet og hils på Brynhild på Kalsa Gårdsbakeri. Ta sykkelen fatt, eller sett deg i bilen og møt alt dette i runden rundt i Aursunden. Smaksprøver, måltider og utsalg. Og ikke minst mye kunnskap og historie.
Matmarked på Domussesnteret
Lørdag 3. juni
Hvem kjenner vel produktene bedre enn produsenten selv? Kom, slå av en prat, smak og gi deg selv anledning til å kjøp med deg en godsak eller to, hjem.
Servering av reinskjøtt og tilbehør i koia til Rørosrein
Lørdag 3. juni
Rørosrein tilbereder og serverer ulike produkter av rein ved Koia på gården.
Rørosrein fyrer opp grillen og serverer hamburger og pølser av reinsdyrkjøtt. I tillegg tilbys en wrap med kjøtt vi har tilberedt i kokegrop. Uteservering om været tillater det.
Ut på tur og vi spiser sammen
Lørdag 3.juni
– Bli med på tur! Opplev et fem-retters måltid, vi spiser sammen, gjennom en vandring i Røros. Syn, hørsel, smak, lukt, lyd, – alt er med i å gi oss en smaksopplevelse. Vi vil ta deg med på en matvandring i Røros og gi deg en opplevelse ut over mat og drikke.
Pølsemakeri hos Stensaas
Lørdag 3. juni
Stensaas Reinsdyrslakteri gjentar fjorårets suksess og inviterer til spekepølsekurs på vårt eget pølsemakeri. Bli med pølsemakerne og lag din helt egen spekepølse. Her får du selv velge krydder og smakstilsetninger – og spekepølsene får du levert når de er ferdig tørket i etterkant!
Biff og Bad på Røros Hotell
Lørdag 3. juni
Nyt litt tid i basseng-området etter en lang dag på farten. Om du har vært ute på sykkel, gått en lang tur i gata eller på fjellet er det alltid godt å slappe av i vårt basseng-området. Etter badet er du hjertelig velkommen i restauranten Brasseriet hvor du vil bli servert en 160 gram biff av tørrmodnet ytrefilet fra Røroskjøtt. Til biffen serveres madeirasjy, rørossmør med hvitløk, råstekt mandelpotet, bakt småtomat og aspargesbønner. Lokal drikke kan være et godt følge.
Fersk RørosIs rett fra iskrem-maskina og åpen gårdsbutikk hos Galåvolden Gård
Lørdag 3. juni.
Kom på gården og kjøp fersk RørosIs rett fra iskrem-maskina.
– I gårdsbutikken vår selger vi bærdrikker fra Røros Bryggeri, og vi har ei kaffemaskin der kan man velge ulike kaffedrikker man måtte ønske. Om dere ønsker å kjøpe ulike lokalmatprodukter i butikken vår, er den også åpen, skriver Galåvolden Gård.