Foto: Statsforvalteren i Trøndelag/Anne Solstad

Leter etter dyrkamark-helter

Statsforvalteren ønsker forslag til kandidater fra Trøndelag til nasjonal jordvernpris innen 24. mars. Den nasjonale jordvernprisen er et tiltak for å styrke jordvernet.

Stortinget vedtok i 2015 en nasjonal jordvernstrategi og i 2021 en oppdatert nasjonal jordvernstrategi. Et av tiltakene i jordvernstrategien var å etablere en nasjonal jordvernpris. Prisen skal bidra til å øke oppmerksomheten om jordvernet, særlig i kommunene og fylkeskommunene, og få fram gode ideer og eksempler på tiltak, planer og strategier for å ta vare på dyrka mark.

Statsforvalteren i Trøndelag har blitt oppfordret av Landbruks- og matdepartementet til å sende inn forslag til kandidater til den nasjonale prisen. 

– Vi ønsker derfor forslag til kandidater som fortjener jordvernprisen i 2023, skriver Statsforvalteren i en nyhetsmelding. Konkrete, oppnådde resultater, gode planlagte tiltak, konkrete informasjonsprosjekter og nyskapende prosjekt og verktøy for jordvern er blant punktene som vil bli vektlagt.

Kandidatene som foreslås til prisen må være en kommune eller fylkeskommune, eventuelt i samarbeid med andre i Trøndelag.