Under årets martna valgte Kunst og kaos å kjøre på med en fargerik pop art-utstilling med Bank & Larsen med Fru Bugge i bagasjen.
– Under martnan så valgte vi å ha en ren pop art-utstilling med tre kunstnere. Ronny Bank, Rino Larsen og Fru Bugge. Konseptet er Bank & Larsen med Fru Bugge i bagasjen, et konsept som ble gjennomført på våren i fjor på Lillestrøm, sier Ellen Kristine Klemmetvold ved Kunst og kaos.
Pop art eller popkunst er en kunstretning i 1950- og 1960-årene som ofte er basert på mekaniserte, masseproduserte bilder fra reklame, tegneserier og TV. Ved å ta objektene ut av sitt miljø og å gjengi dem i utradisjonelle materialer og format, søkte de å utfordre mange av våre oppfatninger.
– Vi bestemte oss for å kjøre en ordentlig glad-utstilling med masse farger og mønster. Da har du litt for enhver smak under martnan, for pop art er kanskje motstykket til treskjæring, sier Ellen Kristine.
Kunsthåndverk og hardcore kjemi
Salget har gått bra i martnan for galleriet i Mørkstugata, og spesielt har det gått mange produkter fra keramikeren Sissel Wathne.
– Det er helt tydelig at folk kommer hit for å se på koppene hennes og den nye Storwartz-glasuren, også var vi så heldig å få en levering av kopper og skåler som hun har laget av rester etter kreps fra restauranten Credo, og det er helt nydelig håndverk, fastslår Klemmetvold, og forteller at Wathnes kopper og skåler også selger godt resten av året.
Wathne er en dansk-norsk keramiker som har vært bosatt på Røros siden 2015. I fjor ble hun tildelt Bergstadstipendet. Sissel er kjent for å benytte seg av råmaterialer fra jordsmonnet i lokalmiljøet. I sine glasurer har hun brukt rester etter gruveindustrien, som hun har tørket, brent, knust og siktet til et fint pulver.
– Det her er grunnleggende kunsthåndverk i samspill med hardcore kjemi, og det er helt unike verk, sier Ellen Kristine.
På galleriet selges det nå mye av Wathnes kolleksjon “Liv og dybde”, en kolleksjon med hånddreide keramiske kopper i totalt 30 ulike glasurer.