I den største satsingen butikken har hatt så langt, begynner Elon Røros med kjøkken. Den nye kjøkkenavdelingen håper de å ha ferdig til julemarkedet.
Elon-kjeden har begynt med kjøkkenløsninger, og i tillegg satses det på utstyr til baderom, vaskerom og garderoberom. Den kommende kjøkkenavdelinga i butikken på Røros er nå i ferd med å bli bygget opp.
Største satsingen noensinne
Arealene i butikken har blitt omgjort i forbindelse med oppussingen av Domus-senteret, og det har nå bli frigitt et stort område som skal benyttes som kjøkkenavdeling. Med kjøkkenvarer i butikken, vil Elon tilby en totalpakke.
Daglig leder for Elon, Per Brende, tror at det blir et stort løft for butikken.
– Det blir artig fordi man blir jo gående rundt i det dagligdagse, så nå når det kommer noe nytt, er vi alle litt gira, fastslår Brende, og tilføyer, – Det er den største satsingen vi har hatt, og det kommer til å vokse til himmelen.
Største kjøkkenavdeling
For at en Elon-butikk skal kunne ta inn kjøkkenavdeling, må forretningen ha minst 90 kvadratmeter, og med over hundre, ligger Elon Røros an til å få den største kjøkken-avdelingen blant norske Elon-butikker.
– Det kan hende vi blir den største kjøkkenbutikken i Elon i Norge. Det er ikke så verst, sier Brende.
Artikkelen fortsetter under bildet.
For lokalbefolkning og hytteeiere
Elon-kjeden har holdt på med kjøkken i cirka et halvt år. På butikken på Røros har de fått med seg Eva Merethe Vikhagen som interiørkonsulent og kjøkkendesigner. Hun har mange års erfaring med kjøkken, og skal ha ansvar for den nye kjøkkenavdelingen. Elon skal blant annet selge kjøkken av merket Nordanro.
– Når vi flytta hit så vurderte vi å starte kjøkkenbutikk her, så vi har allerede sjekket ut at det er marked på Røros, og jeg er helt overbevist om at det kommer til å bli kjempebra, sier Eva, og fortsetter.
– Jeg tenker at det er enkelt for hytteeiere å komme hit hvis de skal bytte kjøkken fordi når de er på hytta så har de litt mer tid til å gå og se. Det var noe av det vi tenkte på når vi startet, og for meg så er det viktig at en kjøkkenbutikk ligger i sentrum, for å fange opp blant annet hytteeiere. Jeg har hatt hytte her i mange år selv, og da var jeg for det meste i sentrum. Jeg tror det er kjempeviktig at vi er her, sånn at folk bare kan komme innom. Da ser de kanskje plutselig at det er noe der de skulle hatt, mens når de er hjemme i byen så er det ikke sikkert de har tid til å gå og tenke sånn, sier Eva.
Gagner hele forretningen
Brende tror at den nye satsingen vil føre til at butikken tiltrekker seg nye kunder.
– Jeg håper at vi får nye kunder, for det er klart hvis vi klarer å fange kunder som er interessert i kjøkken, så går de gjerne gjennom hele butikken. Jeg tror det vil bli noe som gagner hele forretningen, og ikke bare kjøkkenavdelinga, sier Per.