Per Morten driver konsultentvirksomheten Maktens Korridorer, og tilbyr rådgivningstjenester innenfor PR, samfunnskontakt, lobbying og IKT. I tillegg driver han bloggen Hoffkommentaren, hvor han løfter frem lokale saker og kommenterer aktuelle nyheter.
Per Morten Hoff er født og oppvokst på Røros, og flytta til Oslo i 1976 for å studere statsvitenskap på UIO.
Nyhetsfrelst
Helt fra han var ung og til dags dato har Per Morten vært samfunnsinteressert og er stadig på jakt etter ny kunnskap. Hoff bor i Galåen, og det eneste han savner ved å bo der, er at posten ikke kommer med avisene på morgenen så han kan lese dem til frokosten.
– Jeg tror mye av samfunnsengasjementet mitt kommer hjemmefra. Det var en engasjert familie, og vi hadde mye aviser hjemme. Vi leste Adresseavisa og diskuterte før vi gikk til skolen. Det var mye avislesing og diskusjon. Skal jeg gi et råd til foreldre i dag, så for guds skyld lær ungene å lese aviser og ikke bare sosiale medier. Det er så viktig, understreker Hoff.
Maktens korridorer
– Min motivasjon er å ikke jobbe for mye eller for lite, men jeg kan ikke sette meg ned å ikke ha noe å gjøre. Jeg er en aktiv person. Jeg må mene noe, og skrive noe, sier Per Morten.
Med selskapet Maktens korridorer ønsker Hoff å bidra til utvikling og nytenkning innen næringslivet.
– Det var tilfeldig at jeg satt å hørte på en dansk popgruppe som het maktens korridorer, og da var det en pågående diskusjon om lobbyregister, og det var da jeg fikk ideen til navnet på bedriften, forklarer Hoff og presiserer at når det gjelder lobbyvikrsomhet er det viktig å være soleklar på hvem man representerer.
Per Morten mener at mange lokale bedrifter nok hadde hatt godt av å ha et mer bevisst forhold til informasjon og utvikling, og sammenhenger mellom de to.
– Det er mange som underslår hvor viktig informasjon er, forklarer Per Morten, – bedrifter i regionen kan bruke informasjon som et verktøy mye mer, men da må man også ha en strategi, forklarer Per Morten.
Mangfoldig næringsliv
Hoff forteller at Røros er litt mer lukket enn han hadde trodd, og ønsker at det lokale næringslivet kan heve taket for å tenke bredere og mer langsiktig. I den forbindelse har han tidligere luftet ideen om å få i gang en start up-lab i regionen.
– Jeg var veldig opptatt av å få til en start up-lab her, for å tiltrekke oss unge grundere. Vi må skape nye arbeidsplasser på Røros, og ikke bare flere butikker som selger suvenirer eller lokalmat. Vi trenger etter min mening flere kunnskapsbedrifter og et mer mangfoldig næringsliv. Det er skapt utrolig mye bra på Røros, men man må hele tiden tenke utvikling. Hva slags kompetanse kommer vi til å trenge om x antall år, sier Hoff.