REMA 1000 var tidlig ute med å sette ambisiøse klimamål i henhold til Paris-avtalen, som omtrent hele verden signerte i 2015. Nå er REMA 1000 den eneste dagligvareaktøren i Norge som har fått godkjent målene om netto nullutslipp.
REMA 1000 har fått godkjent målene av det anerkjente og svært strenge Science Based Target initiative (SBTi).
Kjøpmann ved REMA 1000, Nils Martin Tidemann, er godt fornøyd med satsningen til REMA.
– Jeg er stolt over at REMA tar klimaendringer på alvor og bidrar til det grønne skiftet. I butikken på Røros har vi byttet til LED-lys, og vi har skiftet kjøleanlegg og ventilasjon, og har energiovervåkning i butikken, sier Tidemann.
Bærekraftig matproduksjon
Over 30% av de globale klimagassutslippene kommer fra matvareproduksjon, en bransje som er storforbruker av naturressurser som vann, landjord, hav og skog. Konsekvensene av klimaendringene i verden utgjør en betydelig risiko for fremtidens matproduksjon, også i Norge. Å kutte utslippene og utvikle bærekraftig verdikjeder i matproduksjonen er derfor kritisk, for å sikre både global og norsk matsikkerhet.
Netto nullutslipp
REMA 1000 skal innen 2030 halvere sine utslipp på nivå 1 og 2 ut fra klimaregnskapet, samt halvere utslippene på nivå 3 innen samme tidsramme. REMA 1000 skal nå netto null klimagassutslipp i hele verdikjeden innen 2050. Netto nullutslipp innebærer at selskapet skal redusere utslippene i hele verdikjeden med 90% og nøytralisere eventuelle restutslipp gjennom karbonfangst eller andre metoder som permanent fjerner CO2 fra atmosfæren. Netto-null er en global definisjon og målestokk for klimamål verden over.
Klimamålenes vakthund
SBTi (Science Based Targets initiative) er et samarbeid mellom CDP, UN Global Compact, World Resources Institute og Verdens naturfond (WWF). SBTi har fått i oppgave å definere og fremme beste praksis for utslippsreduksjon og netto nullmål i tråd med klimavitenskapen innenfor alle bransjer. De bidrar med teknisk bistand og ekspertise til selskaper som setter vitenskapsbaserte mål ut fra nyeste klimaforskning. De setter også sammen team av eksperter som kan gi selskaper uavhengig vurdering og verifisering av klimamålene deres som øker klimarobusthet, og vil være avgjørende for både verden og oss i årene fremover.