Med sommersesongen godt i gang og ny meny i restauranten, har Jan Idar tatt over som daglig leder på den koselige familierestauranten nederst i Bergmannsgata.
Jan Idar har jobbet i servicebransjen siden han var 16 år, og i de siste årene har han jobbet på Savalen Fjellhotell & Spa. Ved siden av har han markert seg som DJ i regionen i en årrekke.
Høflig mot rørosingene
– Det er nok ganske mange av den yngre garde rørosinger som kjenner meg som DJ Janus 4K, som drev og spilte på Zimla og de siste årene på Bergstadens. Derfra er det nok en del som kjenner meg, forteller Jan Idar, – men hvis vi skal gå litt lengre tilbake i tida, så kan jeg være høflig mot rørosingene og si at jeg er to fjerdedels rørosing og 100 prosent tynseting.
Ny barnemeny
Det er ikke lenge siden Peder Hiort Mathus fikk ny meny, men det er spesielt barnemenyen Jan Idar vil trekke fram.
– Menyen er nå en ting men kanskje det mest spennende er at vi har fått en helt egen barnemeny, med ordentlige retter for barn. Det er en meny som er laget for å være underholdende, med litt sånn fargelegging og småtteri, som gjør at småttisene kanskje trives litt bedre på restaurant og, for det er en familierestaurant. Det er en helt egen folder for ungene, med egen meny med barnedrinker, litt farger og kos, ikke sant, forklarer Slettan.
Mye trivelige folk
Etter bare litt over en uke i den nye jobben, har Jan Idar fått et godt førsteinntrykk av den nye arbeidsplassen.
– Førsteinntrykket her er at det er veldig mye blide og trivelige folk som jobber her, og da har du et utrolig godt grunnlag for at det skal bli bra, også har vi som sagt en ny meny. Det er spennende med ny meny, og det er spennende med ny arbeidsplass, men jeg tror nok det kommer til å ta litt tid før jeg får satt mitt preg på stedet, sier Jan Idar.