Klar for OL. Foto: Svend Agne Strømmevold

Vinter-OL på SFO (+)

Onsdag gjennomførte SFO i Sundveien Vinter-OL for første gang. Elevene fikk delta i ulike aktiviteter som ski, skiskyting, aking og tandemski.

Aktivitetsdagen begynte med at elevene delte seg opp i ulike grender og gikk i opptog fra Sundveien til mellomtrinnet og tilbake. Grendene var Vola, Gata, Langset, Gjøsvika, Hagaen, Øya og Øra. De tente OL-ilden og marsjerte med grendeflagg.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Elevene i opptog med grendeflagg. Foto: Svend Agne Strømmevold

Da de kom tilbake til Sundveien samla de seg i skolegården og sang nasjonalsangen, som åpna vinterlekene.  

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Nasjonalsang fra en livlig forsamling av ivrige OL-deltagere. Foto: Svend Agne Strømmevold

Elevene fikk gå fritt mellom aktivitetene. De akte i bakken, gikk kappgang på tandemski eller tok en runde i skiløypa, hvor de også fikk muligheten til å prøve skiskyting med kasting av ballonger. Det ble ikke kåret vinnere, og barna fikk bestemme selv hvor mange runder de skulle gå.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Skiskyting var midt i blinken. Foto: Svend Agne Strømmevold
Fart i løypa. Foto: Svend Agne Strømmevold
Peder(til venstre) var storfornøyd etter å ha fullført vinterlekene: – Akinga var morsomst. Det gikk så fort, for det var jo is i akebakken. Foto: Svend Agne Strømmevold

Etter lekene var ferdig ble det satt opp en pølsebod og barna fikk spisepause fram til dagen ble avslutta med utdeling av medaljer. 

Godt humør i pølsekø. Foto: Svend Agne Strømmevold
Gro Anita Presthagen(til venstre) var med å få i gang vinterlekene – Vi er veldig fornøyd. Alle har vært aktive og vi var heldig med været. Foto: Svend Agne Strømmevold