Bjørnar Hicks Prestjord

Bjørnar starter firma på Røros (+)

Etter mer enn 20 år i byggebransjen starter Bjørnar Bogholm Hicks Prestjord eget firma på Røros. Hel Ved AS er i etableringsfasen, og har lagt ut sin første hytte for salg.

Bjørnar Bogholm Hicks Prestjord er opprinnelig fra Bjerkvik, og bor nå femti prosent i Buvika, og femti prosent på Røros sammen med kona. Tidligere har han jobba som snekker, byggleder og driftsleder i ABChus, men har nå valgt å satse på eget firma. Med seg har han ansatt Tomas Bjørkman Dolvik.

– Etter fire år som driftsleder i ABCHus valgte jeg å starte eget firma. Så nå skal jeg begynne å snekre igjen, og det starter jo på Røros, så det er spennende. Vi ønsker å utvikle eiendom, og bygge hytter og kanskje etterhvert hus her oppe. Vi får se hva framtida bringer.

Plankekjøring

Bjørnar er en ivrig stisyklist, og liker å fiske, gå på ski og kjøre snowboard i fritida. I påska skal han besøke onkelen i Ålen og være med familien på Røros, og da er selvfølgelig snowboardet med.

– I påska skal jeg til broren min i Ålen, og det blir garantert snowboard. Vi har jo en gutt på to år som allerede har begynt å lære seg å kjøre snowboard. Så han er med til Os og Ålen, og kanskje vi drar en tur til Sverige også.

Planlegger en framtid på Røros

Det var først etter at han fant kjærligheten at han valgte å etablere seg på Røros, men han har alltid hatt et forhold til regionen.

– Røros er midt i blinken. Jeg senker jo skuldrene greit når jeg er her oppe, kontra det å være i byen da. Det er jo tilfeldig at jeg traff kona mi og havnet her, men jeg har alltid hatt et forhold til Røros. Tanta og onkelen min er jo fra Ålen, så der har jeg lekt mye i oppveksten. Jeg har hatt et forhold til området lenge.