Yr varsler sterk vind og kraftig snøfokk lørdag-Illustrasjon: Yr.no

+ Varsler sterk vind og kraftig snøfokk

Et polart lavtrykk vil fra lørdags formiddag skape sterk vind og kraftig snøfokk i Trøndelag. Dette melder Yr på sine hjemmesider.

Vindkastene kan komme opp i 27 sekundmeter for Rørosregionen klokken 12:00 på lørdag. Det tilsvarer sterk kuling med storm i kastene. 

– Fra lørdag formiddag vil nordvestlig stiv til sterk kuling og snøbyger gi lokalt kraftig snøfokk. I nordlige Trøndelag opp til liten storm, heter det i farevarselet fra Yr.no

Det polare lavtrykket vil fra lørdag ettermiddag bevege seg sørover og treffe land et sted mellom Lofoten og Trøndelag sent lørdag kveld eller natt til søndag. I vestlige del av lavtrykket ventes det nordlig sterk storm. Det er foreløpig usikkert hvor det vil treffe land men Yr forventer å oppdatere varselet i nærmeste fremtid.

De siste årene har det typisk vært 10–15 polare lavtrykk inn mot norskekysten i løpet av vinteren, og det er flest tilfeller i januar til mars. Erfaringsmessig kan vinden øke fra bris til storm i løpet av mindre enn et kvarter. Polare lavtrykk er skumle, siden de gir raske økninger i vinden og kraftig snøfall, ofte med snøfokk og med vanskelige siktforhold og generelt dårlig vær.