Biblioteksjef Ellen Vibeke Solli Nygjelten og bibliotekar Mari Snortheim. Foto: Tove Østby

+ Julestemning på biblioteket

Nisseles og digital Eventyrlig lørdag er to av tiltakene som i år kommer til å sette an julestemningen på Røros bibliotek.

– Vi ønsker på denne måten å bidra inn i Jul på Røros, sier Ellen Vibeke Solli Nygjelten og Mari Snortheim ved biblioteket.

Leseaksjon

I år arrangerer biblioteket for første gang en liten leseaksjon de har valgt å kalle Nisseles. Der inviteres alle til å låne bøker, lese bøker og rapportere inn hvor mange bøker de har lest i perioden 1.desember til 20.desember. En lest bibliotekbok teller et lodd (det er kun bøker du har lånt på biblioteket som teller i denne lesekampanjen), så jo flere bøker du leser jo større vinnersjanse har du. 21.desember trekkes en vinner som får bibliotekets lille juleoverraskelse. For hver leste bok henges det også opp snøkrystaller i vinduene på biblioteket.  

Eventyrlig lørdag

Vanligvis er det Eventyrlig lørdag siste lørdag i måneden, et svært populært arrangement med liv og røre og trangt om plassen. Med de restriksjonene som er i landet vårt nå, har det ikke vært mulig å avholde Eventyrlig lørdag slik vi er vant til.  Derfor tyr biblioteket til en digital versjon også denne gangen. Da leser Mari Snortheim «Teskjekjerringa på julehandel». Dette som en liten aperitiff til Trøndelag Turneteaters Teskjekjerring-oppsetning på Storstuggu. 

Den kreative kan komme å fargelegge, klippe, brette og lime teskjekjerringas hus.

Sammen med bibliotekets juletre som lyser opp mørke ettermiddager, og et bra utvalg av julefilmer, julekalenderbøker og oppskrifter på årets juleribbe skulle dette være gode bidrag til det som ser ut til å bli den noe spesielle julen år 2020.

Facebook
Twitter
LinkedIn