Rob Veldhuis er medlem i formannskap og kommunestyrerepresentant i Røros Kommune. Han er gruppeleder for Røros Høyre.. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

+ Stiller spørsmål om mangel på politisk behandling

Rob Veldhuis (H) stiller spørsmål til ordfører Isak Busch (AP) om det han omfatter som mangel på politisk behandling av saken der Røros kommune har signert en intensjonsavtale om å kjøpe et hus for 6,25 millioner.

Veldhuis sitt spørsmål er gjengitt i sin helhet under.

Ordfører,

På dialogkonferansen fikk formannskapet utfyllende informasjon om grunnlaget for å legge inn et bud på en eiendom som nylig lå ute for salg. Jeg trekker ikke behovet i tvil for en barnebolig til ressurskrevende barn og unge.

Det er også flott at administrasjonen er løsningsorientert, men jeg mener at det prosessen rundt ikke er bra. Det har ikke vært en politisk prosess rundt avgjørelsen å legge inn et bud på 6,25 mill. til eiendommen, prosessen er kjørt uten involvering av formannskap og/eller kommunestyret. I e-posten din fra 18.09.2020 kunne jeg lese: «Røros kommune har et omfattende behov for barnebolig tilpasset bestemte formål. Det har vært jobbet tverrfaglig med dette hos kommunedirektøren over tid.» da burde det være mulig å bli orientert om behovet, utfordringer og mulighetene før, mener jeg.

Hva er ordførerens syn på at kommunestyret ikke er orientert og involvert tidligere i prosessen?

Veldhuis sitt spørsmål blir besvart av ordfører Busch i morgendagens formannskapsmøte.