Kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad Foto: Iver Waldahl Lillegjære

+ Ingen dramatikk i karantene

Seks personer knyttet til byggeprosjektet på Øverhagaen ble lørdag satt i karantene og testet for Covid-19. Kommuneoverlege Anne Lajla Kalstad sier at det er kun en nærkontakt som er på Røros.

– Det er kun en av de tre som ble testet som er på Røros i karantene. Det vil si at vi kun har en nærkontakt på Røros, så det er ikke en dramatisk situasjon, sier Kalstad til Rørosnytt.

Bakgrunnen til tiltakene er at de regnes som nærkontakter til en person i prosjektet som har testet positivt på Covid-19. Den smittede er ikke hjemmehørende på Røros, og ble testet i sin hjemkommune. Kalstad sier at alle tre som ble testet på Røros har fått svar.

– Vi har testet tre av dem som var på Røros fordi de andre hadde reist, og de tre har vi fått negative prøvesvar på. Og de sitter altså i ti dagers karantene ut fra retningslinjene til Folkehelseinstituttet, sier hun.

Kalstad sier at hun ikke vet om de tre andre som allerede hadde reist fra Røros og som ble testet i hjemkommunene sine skal tilbake til Øverhagaen og fortsette arbeidet.

– Jeg vet ikke hva som er planen for dem, om de er ferdige her eller ikke, sier hun.

Fortsatt viktig med smittevern

Kalstad understreker videre at hvis man opprettholder gode smittevernrutiner så vil smitte utenfra ikke få noen betydning.

– Det som er viktig nå er at man ser at det er Covid-19 i samfunnet og det gjør at lokalbefolkningen må være veldig flink med smittevernregler, og gjør man det så skal det mye til for å smittes. Man må holde god avstand på butikk og kafé, og må vaske hendene veldig ofte og ikke ta seg til ansiktet når man er ute i samfunnet. Gjør vi dette her så skal det veldig mye til før man blir smittet, selv om det kommer folk innom Røros med Covid-19, avslutter Kalstad.