Kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

I dag lanserte FHI appen Smittestopp – Kommuneoverlegen anbefaler alle å laste den ned

I dag ble appen Smittestopp lagt ut på Apple App Store og Google Play Store for nedlasting.

Formålet med appen er å gi Folkehelseinstituttet anonyme data om hvordan grupper beveger seg i samfunnet for å måle effekten av tiltakene mot smittespredning. Etter hvert skal også brukerne av appen få et varsel dersom de har vært i nærkontakt med noen som er smittet av koronaviruset.

Kommuneoverlege i Røros kommune, Ánne Lájla Westerfjell Kalstad, er positiv til denne appen og oppfordrer alle til å laste den ned.

-Den er viktig fordi den bidrar på en effektiv måte til å finne potensielt smittede personer lettere, slik at vi kan isolere dem for at de ikke skal spre smitten videre. Og i tillegg kan vi følge pandemien videre, sier kommuneoverlege Ánne Lájla Westerfjell Kalstad.

FHI skriver på sin hjemmeside at appen vil ha umiddelbar nytteverdi i å vurdere hvilke tiltak som fungerer bra og mindre bra. Nytteverdien for smittesporingsarbeidet som bli gjort i kommunene vil bli prøvd ut og utforsket de nærmeste ukene.

Bruken av appen er frivillig og alle persondata blir slettet etter 30 dager. Du kan når som helst slette dine personopplysninger ved å bruke slettefunksjonaliteten eller slette hele appen. Du kan også selv velge om du vil skru av og på loggefunksjoner. FHI skriver at sikkerhet har høyest prioritet i utviklingen.

FHI og kommuneoverlege Westerfjell Kalstad anbefaler alle å laste ned Smittestopp for å bidra i dugnaden mot korona.