Vil bygge fotballhall med naturgress her

Etter et lokalt initiativ, vil Ren Røros i samarbeid med andre bygge en fotballhall på Glåmos, i full størrelse med naturgressdekke. I tillegg arbeides det med planer om et stort drivhus i det samme området. Også når det gjelder fotballbanen anvendes drivhusteknologi. Kunstgress er uaktuelt, i denne hallen blir det naturgress.

Initiativtakerne har sendt søknad til Røros kommune om omregulering, og kommunen har nå svart på dette med å be om – Klimaregnskap for tiltaket, og en behovskartlegging. Planen er at hele det stor anlegget skal ha et null-regnskap når det gjelder energi gjennom året. Anleggene skal varmes opp med spillvarme fra kraftverket, og solcellepanel på fotballhallen skal sørge for belysning både i fotballhallen og drivhuset. I perioder vil anlegget produsere strøm.

Det er gjort henvendelser til idrettslagene i Røros Os og Holtålen. Etter det Rørosnytt kjenner til, har alle idrettslagene i Røros samt Ålen idrettslag gitt sin tilslutning. Os IL skal foreløpig være i tenkeboksen.