Bakeriet på Røros har en travel sommer, og for å få levert ut nok brød til å fylle bestillingene, må bakerne bake et betydelig antall.
Bakerne Robert Thørn Kolberg og John Gunnar Hagen sørger daglig for å rulle nok brød til å fylle kvoten.
– På sommeren så baker vi sånn cirka 400 brød om dagen, pluss minus, forteller Robert, – og mest mot helga. Mesteparten skal ut til butikker og hotell, også har vi noen brød her da. Det er mye å gjøre, men det går ja.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Thørn Kolberg er vant til at det bakes et høyt antall brød, men fikk seg fortsatt en overraskelse da han fant ut hvor mange de har solgt over en periode.
– Jeg var inne og så på PC’n her om dagen, og der ser jeg hvor mye vi har solgt med det nye systemet, som vi har hatt cirka halvparten av tida vi har vært åpen, og det var 44.000 møllerens brød som vi har rullet. Møllerens brød er det mest populære brødet vi har, og vi ruller en til to kasser om dagen, imellom 84 og 150 cirka, forklarer Robert.