Utflytta Rørosing på Ungdommens Hus

The Sideways.

Torsdag 19.januar skal det være konsert med The Sideways og Luxembourg på Ungdommens Hus Røros. I Luxembourg spiller eks-Rørosing, Espen Sundt Kokkvoll. Konserten er gratis for alle under 18 år, UH-medlemmer og klubbkretsen. Dette er et rusfritt arrangement med fri aldersgrense.

– Vi ønsker velkommen til nok en herlig konsertopplevelse når The Sideways og Luxembourg besøker Ungdommens Hus Røros. Som vanlig åpner vi muligheten for at alle aldre kan oppleve gode konserter og ei konsertscene vi er er stolte over å vise frem til alle! Og disse banda låter spennende og helt annerledes enn mange andre band, med den gode melodien i fokus og herlige arrangementer og instrumentisering, sier leder for Ungdommens Hus Røros, Ove Testad til Rørosnytt.

Ser man seg godt om i Trondheim, ser man en kulturby med rikelig av initiativ og fremtid. I mylderet finner man musikk i alle sjangre, og kunstnere i alle retninger, og bak metertykke betongvegger ved industriområdet på Nyhavna har band som The Sideways og Luxembourg slått leir. Ringen rundt bålet har drevet i en årrekke, og tett opp mot ilden kan navn som Sigurd Julius, Soup, Frances Wave og plateselskapet Kakao Musikk nevnes. Venner av venner, vedbærere og bålkubber selv har blitt til en glødende musikkopplevelse de er stolte av å presentere.

Luxembourg

Drevet fram av pur spilleglede og kollektiv kreativitet tar Luxembourg deg med på en reise guidet på et musikalsk språk det er lett å forstå. Med medlemmer fra Sigurd Julius, Frances Wave, Mio og Anfinsaas har bandet en bred sjangerkatalog å vise til, og med sterke felles referanser fra det drivende 60 og 70-tall til dagens soniske gourmétlyd, har bandet i løpet av et par år skapt sitt eget sound og låtmateriale. To gitarer, bass, trommer, orgel og tidvis vokal, unnfanget i et godt rom med gode folk. På en konsert med Luxembourg kan du sveve både høyt og lavt og samtidig ha begge føttene på jorda.

The Sideways

The Sideways er et ungt og fremadstormende band som holder seg langt unna musikalske snarveier. For å komplettere sitt referanserike sound går de motstrøms mot den digitaliserte normen, og drasser rundt på utdaterte orgler, båndekkomaskiner og gamle røramper. Inspirert av alt fra Nick Drake til Dinosaur Jr er The Sideways i ferd med å skrive seg inn i den norske musikkfloraen som et kompromissløst og ambisjonsrikt band, med sans for gode melodier og selvgranskende lyrikk.

 

Luxenbourg