Foto: Form til fjells / Signe Fuglesteg Luksengard

Vil åpne samfunnet gradvis og kontrollert fra 20. april

Pressemelding fra Røros kommune

Regjeringen kunngjorde i dag å gjenåpne samfunnet kontrollert, og over tid. Barnehager, skolefritidsordningen (SFO) og småtrinnet på skolene (1.–4. trinn) skal åpnes gradvis. Dette skal skje i tråd med nasjonale smittevernregler som skal utarbeides i samråd med Folkehelseinstituttet (FHI). Enkelte næringsvirksomheter vil også gradvis åpnes.

Gode smitteverntiltak skal være på plass før vi åpner

Vi kommer til å jobbe mye med smittevern lokalt i Røros kommune. Vi vil få føringer fra FHI og Helsedirektoratet, og vil ikke åpne barnehagene før alt er klart. De nasjonale reglene for smittevern skal utarbeides og legges fram senest den 16. april. Vi kommer da til å jobbe med tiltak for smittevernet i barnehagene, SFO og på 1. til 4. trinn i skolene. Vi åpner barnehagene en gang mellom 20. og 27. april, når smittevernet er ivaretatt og det er trygt å åpne. Småtrinnet på skolene og SFO åpner 27. april.

Vi skal fortsatt følge gode hygieneråd

Smittevern kommer fortsatt til å være viktig og berøre hverdagen vår. Som enkeltindivid har hver og en av oss nå et stort ansvar for å begrense spredning av smitte i tiden som kommer. Alle innbyggere i kommunen vår har vært veldig flinke til å bidra så langt. Dette skal vi fortsette med i tiden som kommer. Vi skal fortsette å være flinke med å vaske hender, og passe på å hoste og nyse i albuen. Vi skal holde avstand til hverandre, inne og ute, og ikke samles i grupper på mer enn fem. Fritidsreiser som ikke er nødvendig skal vi fortsatt begrense.

Pressemeldingen fra regjeringen

Du kan lese mer om alle tiltakene som regjeringen la frem i dagens pressemelding:
Vil åpne samfunnet gradvis og kontrollert

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest