Salgsleder Per Grindstad er stolt over at julebrus fra Røros bryggeri ble valgt av Britannia Hotel. Foto: Tore Østby

Valgt av Britannia (+)

Den eneste julebrusen som ble kjøpt inn av Britannia hotell kommer fra Røros Bryggeri. Julebordene som ble gjennomført ved Norges beste hotell, hadde julebrus fra Røros på bordet. Britannia Hotel har et renommé å ta vare på, og overlater ikke noe til tilfeldighetene når de velger leverandører.

– Julebrusen fra Røros Bryggeri er den eneste julebrusen vi serverer på Britannia. Valget er gjort etter beste kvalitet og smak. Vårt sommelierteam har vurdert flere typer julebrus, og Julebrus fra Røros Bryggeri er den beste på markedet, sier Hotelldirektør ved Britannia, Mikael Forselius til Rørosnytt.

Henrik Dahl Jahnsen, som leder sommelierteamet ved Britannia Hotel, motto nylig Micheliguidens sommelierpris. Han var den første sommelieren fra Norden som fikk denne prisen. En av Britannias restauranter, Speilsalen, har også en Michelin-stjerne, så det er en ordentlig fjær i hatten, å bli valgt ut som leverandør til Britannia Hotel.

Britannia har en nesten legendarisk status, og regnes som Norges flotteste hotell. Hotellet har stolte tradisjoner, og fikk en ny vår da Rema-gründer Odd Reitan tok over. Han satte i gang et oppussingsarbeid, som varte i to år, og kostet 1,2 milliarder kroner. 

Julebrusen fra Røros Bryggeri inneholder smak av ingefær, pære, champagne og vaniljestang. Det er ingen allergener i den. Smaken skiller seg fra annen julebrus ved at den er friskere og litt mindre søt. Den oppleves som mer ekte, enn noen av de andre rødbruslignende variantene.

– Det er som vi skriver på nettsiden vår: Ekte juleglede – det er forventningen om at noe helt spesielt er i ferd med å skje. Følelsen av å liste seg barbeint ned trappa, tidlig julaften morgen. Den laaange ventetiden ved middagsbordet. Årets julebrus fra Røros passer til alle disse stundene – du vet, øyeblikkene du husker resten av livet, sier Per Grindstad til til Rørosnytt.