Urframføring. Foto: Nils Olaf Solberg

Urframføring på Røros

Fredag 7. juni kommer mange musikere og sangere fra Bergen og Askøy til Røros for å fremføre spennende, nyskrevet norsk samtidsmusikk sammen med blandakorene fra Tynset og Tylldalen.

«Leve forskjellen» er et bestillingsverk laget av Heidi Tronsmo og komponist Glenn Erik Haugland fra Alvdal. Verket hadde urframføring på Askøy søndag 2. juni – da var korene fra Tynset og Tylldalen i vesterled for å være med.

Verket framføres i Falkbergetsalen i Storstuggu fredagkveld. Gjester på konserten er også Alvdal/Tynset janitsjarkorps med solist Gaby Nio Rotsch-Grein fra Røros. Gaby synger også i Tynset blandakor.

– Dette er musikk som aldri før er hørt på Røros. Aktørene er Hetlevik musikklag, Tynset blandakor, Tylldalen blandakor og Bjørgvin vokal, sier Karin Tørklep Sletten som er leder i Tynset Blandakor. Lørdag fortsetter miniturneen til Tynset med konsert i kulturhuset.

Komponisten selv sier dette om «Leve forskjellen»:

“Easy come, easy go», sies det i USA.

Leve Forskjellen er alt annet enn easy. Det har krevd mye av korene og korpsene, og ideene i verket har gitt alle mye å tenke på.

Det er så mye som er easy i disse dager.

Jeg tenker det kan være lurt å gjøre det som er tidkrevende og vanskelig igjen.

Det er givende og blir hengende med oss i mange mange år.

Leve Forskjellen, fordi vi må for å ta vare på felleskapet.